Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad, agentul Mihaela Les, cei 12 barbati, cu varste intre 21 si 35 ani, au intrat legal in Romania, in cursul lunii trecute, prin diferite puncte de trecere a frontierei si intentionau sa ajunga ilegal intr-o tara din spatiul Schengen.

„In timp ce verificau vehiculul, politistii de frontiera au observat ca sigiliul aplicat pe remorca prezenta urme de deteriorare, aspect ce a trezit suspiciuni cu privire la continutul incarcaturii. Drept urmare, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit al mijlocului de transport, in urma caruia au fost descoperite, ascunse printre cutiile cu imbracaminte, 12 persoane care incercau sa iasa ilegal din Romania“, a declarat agent Mihaela Les.

In cadrul cercetarilor preliminare, soferul a declarat ca nu stia cum cetatenii turci au ajuns in automarfar. Politistii de frontiera le-au intocmit cetatenilor turci acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei. Totodata, cercetarile sunt continuate in vederea depistarii persoanelor implicate in organizarea si calauzirea grupurilor, precum si pentru stabilirea intregii activitati infractionale.