Social 29 August 2008 00:37
Vedetele si oamenii de televiziune au obtinut bani frumosi si in 2007 prin intermediul firmelor la care detin actiuni. Ministerul Finantelor a facut publice de curand aceste cifre.
Cel mai mare profit net, de 4.369.135 de lei, a fost inregistrat de Florin Calinescu la Pro Optica SA, firma la care detine mai bine de 90% din actiuni. Intreprinderea lui, cu 97 de angajati, are ca domenii de activitate cercetarea si dezvoltarea in stiintele fizice si naturale.

Cu ale sale Oglinda Press, Ocram Televiziune si Oglinda Television, Dan „Senzational“ Diaconescu si-a dublat, la randu-i, profitul inregistrat acum doi ani. In 2007, firmele sale au avut un plus de 1.787.189 de lei, adica de peste 510.000 de euro.

Serban Huidu se plaseaza mult mai bine la capitolul profit decat prietenul Gainusa. Castigul de 1.631.365 de lei pe care i l-a adus Hodoronc-Tronc Production a amortizat pierderile inregistrate de Mangafaua Production si de Kiss Travel, aceasta din urma fiind specializata in activitati ale agentiilor de voiaj si ale touroperatorilor.

In ceea ce-l priveste pe Misu Gainusa, ce-a castigat cu Trosc-Pleosc Production, care presteaza activitati radio tv, aproape a pierdut cu Trustu’ lu’ Misu si Gainusa de munte, beneficiul acumulat fiind de doar 116.900 de lei.

Pe locurile imediat urmatoare ale podiumului cu prezenta exclusiv masculina se situeaza alti doi reprezentanti ai sexului puternic, Marius Tuca si Stefan Banica jr., la mica diferenta financiara unul de celalalt. Daca partenerul de viata al Andreei Marin a inregistrat de unul singur, in urma prestatiilor sale artistice, un profit de 1.110.792 de lei, Marius Tuca si-a rotunjit veniturile doar cu ajutorul sotiei, Neguta, implicata in firmele MT&Partners Consulting si Taverna Sarbului SRL. Firmele la care familia Tuca detine actiuni au un beneficiu de 1.243.809 de lei, cu 600.000 de lei mai mic decat in 2006.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.