"Este in sarcina Politiei, dar alaturi de politisti trebuie sa vina procurorii si judecatorii. Sunt... nu dezamagit, dar mi-as dori ca infractorii pe care Politia ii retine si care-i prezinta in fata judecatorilor pentru un mandat de retinere sa nu se intoarca dupa 24 de ore si practic sa continue sa ramana pe strada in libertate, nestingheriti si politistii de fiecare data sa aiba dificultati din a-i aduce in fata judecatorilor", a cerut David, in contextul unor intrebari despre situatia de la Craiova.

Ministrul de interne a precizat ca efectivele politienesti din Craiova nu au fost majorate pentru ceea ce s-a intamplat, "cat mai degraba pentru a preveni orice degenerare ulterioara a acestor evenimente". David a subliniat ca la Craiova este o situatie care "trebuie sa se opreasca cat mai repede". "Cred ca lucrurile deja au depasit un punct critic, este momentul ca fortele de aplicare a legii sa-si faca datoria cu fermitate si pana la capat. Dar nu este doar responsabilitatea politiei de a infaptui in deplinatate actul de justitie. Alaturi de politisti sunt procurorii, sunt judecatorii care trebuie sa le dea sprijinul", a insistat el.

"Nu cred ca mai putem tolera prezenta acestor grupari infractionale. Incepand de azi vor intra in atentia si in vizorul politiei, pentru activitate de destructurare si desfiintare", a adaugat ministrul, care a precizat ca nu este vorba de un program special, ci "de o atitudine mai ferma, mai hotarata a Politiei de a nu accepta in niciun fel prezenta gruparilor infractionale". In opinia lui David, la Craiova "este loc de mai multa fermitate".
Ion Parvu, zis Caiac, cunoscut ca fiind unul dintre capii lumii interlope din municipiu, a fost impuscat mortal, marti dimineata, in fata blocului in care locuia, de catre un individ cu care jucase poker cu putin timp inainte, la un cazino din oras.

In acest an, la Craiova au avut loc mai multe incidente armate, ultimul astfel de incident avand loc in luna mai, cand sase persoane, printre care si doi politisti, au ajuns la spital. Politistii au fost nevoiti atunci sa foloseasca armamentul din dotare pentru a aplana un conflict cu furci si topoare izbucnit intre membrii a doua familii din localitatea Seaca de Padure.