Una dintre hotarari vizeaza numirea unor reprezentanti ai CGMB in comisia de vanzare a cabinetelor si in cea de rezolvare a contestatiilor, desi componenta acestor comisii trebuia stabilita, conform legii, in cel mult 45 de zile de la adoptarea ordonantei de urgenta 68/2008 - intrata in vigoare pe 21 iunie.

Consilierii generali ai Capitalei au respins prin vot, pe 26 iunie, propunerile edilului-sef Sorin Oprescu, de introducere a hotararilor privind vanzarea cabinetelor catre medici pe ordinea de zi a sedintei de la acea data. Pe langa numirea unor reprezentanti ai CGMB in comisia de vanzarea a cabinetelor, hotararile in cauza vizau aprobarea listei cu respectivele spatii. Hotarari au cazut insa la vot, dupa ce grupul majoritar in CGMB, format din consilierii PD-L si PNG-CD, a votat impotriva propunerilor primarului general.

Ordonanta de urgenta nr. 68/ 2008 vizeaza vanzarea spatiilor medicale aflate in proprietatea privata a statului sau a unitatilor administrativ teritoriale catre cei care le ocupa in prezent. Spatiile pot fi vandute cu achitarea banilor intr-o singura transa sau in rate pe cel mult 15 ani, cu un avans minim de 15%. Unitatile vandute nu pot fi inchiriate sau vandute ulterior pentru alte scopuri decat cele medicale.

Nu vor putea fi vandute spatiile din imobilele revendicate de fostii proprietari, pana la rezolvarea definitiva a situatiei juridice a spatiilor in litigiu. Spatiile vizate de hotararile CGMB au fost trecute in proprietatea municipalitatii si intabulate.