Social 28 August 2008 10:23
Traficul de persoane si mijloace de transport prin Vama Portile de Fier I a crescut in ultimele 24 de ore cu aproximativ 30 la suta din cauza romanilor care si-au petrecut vacanta in Romania si acum se intorc in statele din spatiului Schengen, unde isi au locurile de munca

"Faptul ca tranzitul prin Republica Serbia inseamna pentru cetatenii romani si scurtarea cu mult a distantei de deplasare pana la locul de munca din strainatate, ii determina pe multi dintre conationali ai nostri rezidenti in Italia, Spania si Franta sa paraseasca Romania iesind prin P.T.F. Portile de Fier I”, a precizat purtatorul de cuvant al IJPF Mehedinti, comisarul sef Valeriu Pera.

Astfel, daca in data de 26 spre 27 august au iesit din Romania prin P.T.F. Portile de Fier I circa 1.600 de persoane, cu 610 mijloace de transport, in data de 27 spre 28 august au iesit 2.100 de persoane, cu 760 mijloace de transport.

Pentru fluidizarea traficului, s-a luat masura suplimentarii personalului care-si desfasoara activitatea de control al documentelor.

Purtatorul de cuvant a mai spus ca, in situatia in care sunt nemultumiti de modul in care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, participantii la traficul transfrontalier pot apela numarul de telefon 0252959, unde aspectele semnalate vor fi preluate de politistii de frontiera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.