"Faptul ca tranzitul prin Republica Serbia inseamna pentru cetatenii romani si scurtarea cu mult a distantei de deplasare pana la locul de munca din strainatate, ii determina pe multi dintre conationali ai nostri rezidenti in Italia, Spania si Franta sa paraseasca Romania iesind prin P.T.F. Portile de Fier I”, a precizat purtatorul de cuvant al IJPF Mehedinti, comisarul sef Valeriu Pera.

Astfel, daca in data de 26 spre 27 august au iesit din Romania prin P.T.F. Portile de Fier I circa 1.600 de persoane, cu 610 mijloace de transport, in data de 27 spre 28 august au iesit 2.100 de persoane, cu 760 mijloace de transport.

Pentru fluidizarea traficului, s-a luat masura suplimentarii personalului care-si desfasoara activitatea de control al documentelor.

Purtatorul de cuvant a mai spus ca, in situatia in care sunt nemultumiti de modul in care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, participantii la traficul transfrontalier pot apela numarul de telefon 0252959, unde aspectele semnalate vor fi preluate de politistii de frontiera.