Social 28 August 2008 15:12
O pata de petrol lunga de aproximativ un kilometru si lata de 20 de metri a fost depistata, astazi, in dreptul Portului Drobeta Turnu Severin. Echipe ale Serviciului de Gospodarire a Apelor Severin au intervenit de urgenta in zona, relateaza NewsIn

Conform primelor cercetari efectuate de inspectori ai Serviciului de Gospodarire a Apelor Severin (SGA) si comisari ai Garzii de Mediu Mehedinti, petrolul ar fi fost deversat in Dunare din santina unui vas care a acostat in apropierea portului.

De altfel, dupa ce au ajuns la fata locului, mai multe tancuri petroliere aflate in dreptul Piciorului Podului lui Traian au pornit motoarele pentru ca pata sa se disperseze. Astfel, la suprafata Dunarii se mai observau in acel loc doar irizatii de petrol, o pata de aproape 500 de metri putand fi vazuta putin mai departe, in zona unde raul Topolnita se varsa in Dunare.

Inginerul Marius Ciorangan, de la SGA Mehedinti, a declarat ca echipele de interventie au intervenit cu Spilsorb, pentru a neutraliza efectele poluarii fluviului cu petrol.

Acesta nu este primul incident de acest gen care se inregistreaza in zona Portului din Drobeta Turnu Severin, unde multe vase, in special cele aflate sub pavilion romanesc, obisnuiesc sa deverseze in Dunare apele reziduale rezultate din curatarea santinei. Marinarii evita in acest fel sa plateasca taxe unor firme specializate sa efectueze astfel de servicii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.