Social 28 August 2008 13:04
Cei mai multi dintre candidatii eliminati din examen pentru copiat, marti, la penultima proba din sesiunea a doua a bacalaureatului - cea la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, sunt din Brasov si din Bucuresti, a anuntat Ministerul Educatiei.

Din cei peste 21.000 de elevi care au participat la aceasta proba, 37 au fost eliminati pentru ca au fost prinsi copiind sau au avut tentative de a frauda examenul. Cei mai multi candidati eliminati, 15, au fost in Brasov, opt, si, respectiv, in Capitala, sapte.

Potrivit datelor furnizate de inspectoratele scolare judetene, cele mai mari rate de participare la examen s-au inregistrat, marti, in judetele Suceava - 98,21%, Arad - 97,18% sii Mehedinti - 97,82%. Cu o prezenta de sub 85% figureazã judetele Vaslui – 83,10%, Brasov si Covasna, ambele cu 83,92%, a mai anuntat Ministerul Educatiei.

Ultima proba a bacalaureatului, tot la alegere, este sustinuta, miercuri, de peste 14.000 de candidati.

Primele rezultate ale sesiunii a doua de bacalaureat vor fi afisate pe 29 august, zi in care sunt asteptate si eventualele contestatii. Dupa solutionarea acestora vor fi afisate rezultatele finale ale examenului, pe data de 1 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.