Social 26 August 2008 15:51
Peste 14.000 de elevi, care nu au promovat bacalaureatul in prima sesiune, sustin, astazi, ultima proba a examenului, cea practica sau scrisa, la una dintre disciplinele din afara specializarii, potivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei

Absolventii claselor de filologie au putut opta intre matematica, chimie, biologie, istorie, geografie, logica si argumentare, psihologie, economie, filosofie, educatie antreprenoriala si educatie fizica. Cei care au terminat un profil real sau stiinte ale naturii au avut de ales intre o limba moderna, alta decat cea sustinuta la proba orala, istorie, geografie, logica si argumentare, psihologie, economie, filosofie, educatie antreprenoriala si educatie fizica, iar candidatii care au finalizat specializari in stiinte sociale vor sustine examenul la o limba moderna, alta decat cea sustinuta la proba orala, matematica, chimie, biologie sau educatie fizica.

Subiectele au fost afisate pe site-ul ministerului, www.subiecte2008.edu.ro, inca din 29 februarie. Au fost pregatite 300 de subiecte, dintre care, miercuri dimineata, vor fi extrase trei, intr-o sedinta publica, la sediul Ministerului Educatiei. Ulterior, prin intermediul postului Radio Romania Actualitati, comisiile de examen vor afla care a fost subiectul ales.

Pentru candidatii care au ales sa dea ultima proba la educatie fizica, scolile unde se organizeaza acest examen sunt obligate sa asigure supraveghere medicala autorizata si apa potabila pentru elevi.
Pe 29 august, pana la ora 16.00, vor fi afisate primele rezultate si vor fi depuse contestatiile. Acestea din urma vor fi solutionate in intervalul 30-31 august, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate pe 1 septembrie.

Pentru a promova bacalaureatul, elevii trebuie sa obtina cel putin nota 5 la fiecare proba si media finala minimum 6.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.