Social 26 August 2008 16:36
Peste 24.000 de elevi care nu au promovat bacalaureatul in prima sesiune vor sustine, marti, proba scrisa la una dintre disciplinele corespunzatoare specializarii, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei

Absolventii claselor de filologie au putut opta intre o limba moderna studiata in liceu, alta decat cea sustinuta la proba orala, limba latina si literatura universala. Cei care au terminat un profil real sau stiinte ale naturii au avut de ales intre fizica, chimie, biologie si informatica, iar candidatii care au finalizat specializari in stiinte sociale vor sustine examenul la istorie, geografie, logica, psihologie, economie, sociologie sau filosofie.

Subiectele au fost afisate pe site-ul ministerului, www.subiecte2008.edu.ro, inca din 29 februarie. Au fost pregatite 300 de subiecte, dintre care, maine dimineata, vor fi extrase trei, intr-o sedinta publica, la sediul Ministerului Educatiei. Ulterior, prin intermediul postului Radio Romania Actualitati, comisiile de examen vor afla care au fost subiectele alese.

Accesul elevilor in salile de examen se face pe baza actului de identitate, cu cel mult 30 de minute inainte de inceperea probei. Candidatii nu pot intra la examen cu niciun fel de materiale, fie ca sunt scrise sau electronice, care i-ar putea ajuta la examen.

Dupa aceast examen, elevii vor mai avea de sustinut o singura proba, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii, care este programata pentru 27 august.
Pe 29 august, pana la ora 16.00, vor fi afisate primele rezultate si vor fi depuse contestatiile. Acestea vor fi solutionate in intervalul 30-31 august, urmand ca afisarea rezultatelor finale sa se aiba loc pe 1 septembrie.

Pentru a promova bacalaureatul, elevii trebuie sa obtina cel putin nota 5 la fiecare proba si media finala minimum 6.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.