Social 25 August 2008 11:27
Un cetatean german care racola tinere romance, printre care si minore, si le ducea in Germania sa practice prostitutia a fost retinut de politistii de frontiera din Mehedinti

Toate fetele erau „cazate” in locuinta barbatului, le erau retinute documentele de identitate dupa care erau cautati clienti, pe site-uri matrimoniale, tinerele fiind obligate sa intretina relatii sexuale cu acestia.

Conform unei decizii de astazi a Tribunalul Mehedinti, cetateanul german nu are voie sa paraseasca tara pe perioada de 30 de zile, pe numele acestuia fiind intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunilor de trafic de migranti, trafic de minori si proxenetism, transmite corespondentul NewsIn.

In luna iunie, politistii de frontiera mehedinteni si ofiteri ai Serviciului Independent de Informatii si Protectie Interna Mehedinti au obtinut date si informatii referitoare la cetateanul german Nenad Vollstedt, in varsta de 37 ani, care se ocupa cu racolarea de persoane (fete tinere, printre care si minore), carora le promitea ca se casatoreste cu ele, sau ca le obtine locuri de munca bine platite (intre 400 si 1000 de euro), ca dansatoare sau menajere in Germania, orasul Stockach, insa, dupa o "perioada de proba".

Avand parintii originari dintr-un sat de la granita Serbiei cu Romania si cunoscand bine limba romana, barbatul a mers, in repetate randuri, in perioada 2007 - 2008, in Romania, in localitatile Vanju Mare si Jiana din judetul Mehedinti, unde, profitand de naivitatea unor persoane cu situatie materiala precara, a racolat mai multe tinere pe care le-a transportat in Germania. La destinatie, trei dintre fetele racolate au fost sechestrate si obligate sa practice prostitutia, traficantul obtinand „profituri substantiale”, de pe urma exploatarii tinerelor.

In baza informatiilor detinute, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti, sub supravegherea procurorului D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinti, au cercetat activitatea infractionale a traficantului.

Astfel, ei au stabilit ca, in luna iunie 2007, Nenad Vollstedt ar fi convins parintii a doua minore de 14 ani, respectiv 16 ani, din localitatile Vladaia si Jiana, judetul Mehedinti, sa le permita acestora sa-l insoteasca in Germania, unde le va oferi locuri de munca bine platite, precum si cazare. In baza acordului parintilor si al tinerelor fete, barbatul le-ar fi transportat in Germania, unde, sub amenintari cu bataia sau reclamarea la politie pentru sedere ilegala, le-ar fi obligat sa se prostitueze.

In acelasi mod ar fi procedat si cu Afrodita S., de 22 de ani, din localitatea Vanju Mare - Mehedinti, careia i-ar fi promis ca se casatoreste cu ea, convingand-o sa il insoteasca in Germania. La destinatie insa, tanara a fost obligata sa intretina relatii sexuale cu alti barbati.

Nenad Vollstedt contacta personal cetatenii germani, negocia pretul - primind anticipat contravaloarea serviciilor prestate (100 de euro) - dupa care victima era obligata sa insoteasca „beneficiarul” si sa intretina raporturi sexuale. Potrivit anchetatorilor, castigul zilnic obtinut de traficant era intre 200 si 400 de euro, in total, acesta obtinand un „profit” de peste 30.000 euro.

"In ziua de 22 august, dupa o supraveghere operativa derulata pe parcursul a trei zile, politistii de frontiera mehedinteni, cu sprijinul colegilor din cadrul IJPF Timis, l-au prins in flagrant pe traficant la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad. Acesta intentiona sa iasa din tara cu autoturismul personal, insotit de alte trei tinere, cu varste cuprinse intre 14 si 22 ani, pe care urma sa le duca in Germania in acelasi scop, pentru practicarea prostitutiei”, a precizat comisarul sef Valeriu Pera, purtatorul de cuvant al IJPF Mehedinti.

In timpul anchetei, una dintre fete a declarat ca traficantul ii promisese ca, dupa o perioada de proba, urmau sa se casatoreasca, iar celorlalte doua le spusese ca vor obtine locuri de munca ca dansatoare intr-un bar german.

La perchezitia efectuata asupra cetateanului german, politistii de frontiera mehedinteni au gasit diverse inscrisuri, prin care o „evidenta contabila” riguroasa a sumelor de bani castigate de pe urma exploatarii fetelor, precum si o programare stricta, pe nume de clienti, zile si locuri unde tinerele urmau „sa-si ofere”serviciile sexuale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.