Social 25 August 2008 10:49
Furtuna care s-a produs duminica seara in municipiul Reghin, din judetul Mures, a produs pagube insemnate. Acoperisurile mai multor cladiri dar si relete de gaz si electricitate au fost distruse

Printre cele 30 de cladiri ale caror acoperisuri au fost afectate se numara si liceul "Lucian Blaga", relateaza NewsIn.

Viceprimarul Maria Precup a declarat, azi dimineata ca in cursul noptii echipele de interventie au lucrat la remedierea retelelor de gaz si electricitate, insa sunt in continuare case care nu sunt alimentate cu energie electrica. "Am lucrat toata noaptea cu peste 80 de oameni: angajati ai primariei, pompieri, jandarmi, politisti. S-a reusit remedierea situatiei in cazul celor doua conducte de gaz rupte de brazii cazuti peste ele si o parte a retelei electrice, astfel ca numai noua strazi au ramas acum fara curent. Din fericire, am reusit, in cursul noptii, sa rezolvam problema ilumitatului public, deoarece ne era teama ca vor fi persoane care, profitand de situatie vor fura cablurile cazute”, a declarat Maria Precup.

Ea a precizat ca, in total, au fost avariate, total sau partial, acoperisurile a 30 de cladiri, majoritatea case. Au fost afectate si acoperisurile a trei blocuri, iar una dintre case a ramas fara acoperis si fara tavan. Maria Precup a adaugat ca, in cursul zilei de luni, se va face o evaluare a tuturor pagubelor si vor fi remediate si situatiile caselor fara gaz si fara energie electrica.

Tot in urma furtunii de aseara, o conducta de gaz din municipiul muresean Reghin s-a spart, dupa ce peste ea a cazut un brad smuls din radacina. Echipele ISU au intrat in alerta deoarece exista pericolul producerii unei explozii. Furtuna a doborat si doi stalpi de electricitate, astfel ca municipiul Reghin a ramas fara curent electric. In plus, drumul la iesirea din Reghin inspre Targu Mures a fost blocat pe o jumatate de banda din cauza copacilor cazuti pe carosabil.

"Au fost chemate echipele de la E.ON Gaz sa remedieze situatia inainte de a se produce o explozie. A fost solicitata de asemenea interventia echipelor de la Electrica. Aceasta este cea mai grava situatie, nu putem lasa gazul sa se scurga, e periculos”, a declarat seful ISU Reghin, Traian Chibulcutean.
Viceprimarul Maria Precup a convocat comisia pentru situatii de urgenta. La ora transmiterii acestei stiri, echipele E.ON au ajuns in locul unde a fost rupta conducta de gaz, pentru a remedia defectiunea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.