Social 25 August 2008 04:22
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Suceava a apelat la sprijinul a doua echipe de scanfandri din judetele Bihor si Mures pentru a cauta trupul unui adolescent care a fost luat de ape in data de 25 iulie, in zona podului Itcani din municipiul Suceava, transmite corespondentul NewsIn.
Sambata, ISU Suceava a intervenit cu cinci barci si trei autospeciale, iar Inspectoratul Judetean de Jandarmi Suceava cu o barca si o autospeciala pentru a-l cauta pe tanarul de 16 ani, Gheorghe Acsinte, luat de ape in urma cu o luna. Actiunea de cautare s-a desfasurat pe trei tronsoane, in raurile Suceava si Siret, din zona podului Itcani din municipiul Suceava pana la iesirea din judet, in localitatea Probota, corpul tanarului nefiind gasit.

ISU Suceava informeaza ca, in timpul actiunii de cautare, echipele de interventie au constatat ca mai multe poduri si podete sunt colmatate cu material lemnos si aluviuni aduse de viituri in perioada inundatiilor de la sfarsitul lunii iulie. "Facem un apel la primari pentru a intreprinde masuri de decolmatare a podurilor si podetelor de pe raza localitatilor pe care le au in administrare si intretinere, pentru prevenirea altor eventuale situatii de urgenta ce pot aparea in viitor”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de ISU Suceava.

Incepand de luni, 25 august, cautarile vor fi continuate cu doua echipe de scanfandri din judetele Bihor si Mures, la solicitarea ISU Suceava si Serviciului de Gospodarire a Apelor Suceava. Gheorghe Acsinte, de 16 ani, a disparut in data de 25 iulie, dupa ce, din cauza viiturilor, s-au prabusit pilonii care sustineau constructia de beton folosita pentru masurarea nivelului raului, din zona podului Itcani, de unde baiatul incerca sa recupereze unelte de pescuit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.