Potrivit subiectelor extrase in sedinta publica, la sediul Ministerului Educatiei, candidatii au de analizat, pe mai multe niveluri, poezia "Acuarela" de Ion Minulescu, sa scrie un text argumentativ despre nadejde, pornind de la o fraza a lui Victor Eftimiu din "Spovedanii" si sa redacteze un eseu despre un personaj feminin dintr-un roman din perioada interbelica pe care l-au studiat in scoala. Toate variantele de subiecte au fost publicate, pe 29 februarie, pe site-ul www.subiecte2008.edu.ro.

La examen s-au inscris 30.433 de candidati care nu au promovat sau nu s-au prezentat la sesiunea din iunie a bacalaureatului.

Accesul elevilor in salile de examen s-a facut pe baza actului de identitate. Candidatii nu au avut voie sa intre la examen cu niciun fel de materiale scrise sau electronice, care i-ar putea ajuta la examen.

Examenul de bacalaureat va continua, maine, cu proba scrisa la limba si literatura materna. Proba scrisa obligatorie a profilului va avea loc pe 25 august, proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii va fi sustinuta pe 26 august, iar ultima, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii, este programata pentru 27 august.

Pentru a promova bacalaureatul, elevii trebuie sa obtina cel putin nota 5 la fiecare proba si o medie de minimum 6.