Potrivit Ministerului Internelor si Reformei Administrative, alte noua judete, respectiv Bistrita Nasaud, Brasov, Braila, Calarasi, Hunedoara, Maramures, Olt, Prahova si Satu Mare, au stabilit datele la care vor avea loc licitatiile pentru distribuirea alimentelor promise de Ministerul Educatiei in scoli, iar pentru Bucuresti si restul judetelor nu exista niciun fel de raportare pana in acest moment.

Surse din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative au declarat, pentru NewsIn, ca judecarea eventualelor contestatii formulate de participantii la licitatii ar amana distribuirea alimentelor in scoli. Cele mai multe licitatii vor avea loc spre sfarsitul acestei luni.

Din 2008, numarul elevilor care beneficiaza de programul laptele si cornul aproape s-a dublat, dupa ce Ministerul Educatiei a decis ca si copiii din clasele V-VII trebuie sa primeasca gustarea. Chiar daca Ministerul Educatiei a anuntat ca, din toamna, elevii din clasele I-IV vor primi si cate 60 de grame de miere de albine saptamanal, autoritatile locale spun ca nu au primit inca reglementarea legala.