Social 18 August 2008 03:35
Politistii germani spun ca le este imposibil sa se ocupe de toate procesele de partajare ilegala de muzica sau filme prin intermediul programelor P2P
O veste extrem de buna pentru torrentisti vine din Germania. Majoritatea persoanelor acuzate de partajare ilegala de muzica sau filme prin intermediul programelor P2P vor scapa de procese, cu conditia sa nu pirateze de mai mult de 3.000 euro.

Lovitura de teatru in meciul dintre fanii retelelor de tip torrent si industria muzicala si cinematografica: Germania a decis ca file sharing-ul se poate face legal, atat timp cat e facut in limita bunului simt. si, conform Tech Digest, aceasta limita a fost stabilita foarte clar (nemteste!) la 3.000 de euro.

Astfel, in timp ce in tari precum Franta si Marea Britanie marii furnizori de servicii de internet au cazut de acord sa-si spioneze clientii si sa-i avertizeze ca le vor intrerupe accesul la net daca vor continua sa descarce frecvent muzica sau filme de pe web, in Germania procurorii par a se fi saturat de miile de astfel de procese pe care le-au si instrumentat deja. Astfel, cei din Renania de Nord-Westfalia au luat hotararea de a-i pedepsi doar pe utilizatorii care depasesc limita si au calculat nemteste ca, daca valoarea economica a unei melodii este de un euro, iar un film valoreaza in jur de 15 euro, nivelul maxim acceptat al daunelor comerciale pricinuite de pirati este de 3.000 de euro. Ceea ce inseamna ca un singur utilizator poate partaja si 3.000 de melodii, fara a-si mai face griji ca ar putea fi trimis in judecata.

Dar, atentie, procurorii vor lua in considerare la calcularea daunelor factori cum ar fi disponibilitatea unui fisier. Cu alte cuvinte, un album care inca nu a iesit pe piata sau un film care nu a apucat inca sa ruleze in cinematografe sau sa fie lansat in magazine va avea o valoare considerabil mai mare.

Aceste reguli sunt valabile atat pentru Renania de Nord-Westfalia, cat si pentru alte landuri, cum ar fi Bavaria, Baden-Wurtemberg, Saxonia, Saxonia-Anhalt, dar si pentru cei care locuiesc in capitala, Berlin.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.