Astazi o zi cu soare stralucitor. Doar dupa-amiaza, pe la munte, e posibil sa apara cativa nori, dar vor fi cu totul inofensivi si nu vor aduce mult doritele ploile. Maximele vor fi cuprinse in general intre 30 si 38 de grade. Izolat, insa, in Campia Romana si in Campia de Vest e posibil sa se atinga chiar si 39 de grade, adica cea mai ridicata temperatura din acest an. Indicele de confort termic va depasi pragul critic de 80 de unitati, prin urmare caldura va fi greu de suportat. In vest, vantul sufla ceva mai tare decat in restul tarii, dar nu reuseste sa racorasca atmosfera.

In Capitala, dupa o noapte tropicala, cu minime in jur de 20 de grade, urmeaza o zi aproape insuportabil de calda. Aerul fierbinte, cerul fara nori si soarele arzator vor face ca temperatura de la amiaza sa urce pana la 37, poate chiar 38 grade, cu aproximativ 8 grade peste valoarea normala pentru jumatatea lunii august. Si aici indicele de confort termic va depasi pragul de 80 de unitati, asa ca masurile de prevenire a efectelor caniculei sunt obligatorii.

La munte, vreme frumoasa si calduroasa. Temperaturile cresc comparativ cu cele de joi. Cativa norii isi fac aparitia dupa-amiaza, dar despre ploi nu poate fi vorba. Vantul se va intensifica trecator in Carpatii Meridionali si in Muntii Banatului.

Turistii de pe litoral sunt rasfatati de vreme. Astazi, cer aproape fara pata si temperaturi foarte ridicate. La amiaza, in aer vor fi intre 31 si 33 de grade. Vantul abia daca reuseste sa faca mai suportabila atmosfera. Apa marii este perfecta pentru baie: are 24 - 25 de grade.