Social 15 August 2008 15:55
Fortele de ordine au fost mobilizate la Constanta si Mangalia pentru manifestarile organizate astazi pentru Ziua Marinei Romane, unde sunt asteptati sa participe mii de spectatori, dar si oficiali, printre care presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu.
Potrivit Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, echipajele de politie asigura ordinea si linistea publica la competitiile sportive, expozitiile de nave si tehnica militara, marsul fanfarei militare, balul marinarilor si ceremonialul festiv, de vineri, prilejuit de deschiderea oficiala a festivitatilor, transmite NewsIn.

Festivitatile se vor desfasura, in principal, in zona falezei Cazino, in Portul Tomis, in Piata Ovidiu si in Portul Turistic Mangalia, unde politistii constanteni, in colaborare cu jandarmii, vor desfasura activitatile pe linie de ordine publica si circulatie rutiera. Peste 60 de lucratori ai Serviciului Politiei Rutiere Constanta vor asigura fluidizarea traficului rutier si pietonal si recomanda conducatorilor auto sa evite zona Peninsulara, accesul fiind inchis, vineri, de la ora 06.00 pana la sfarsitul festivitatilor.

Toate efectivele de ordine publica din cadrul sectiilor de politie din municipiul Constanta si Politia Mangalia, alaturi de politistii din cadrul Detasamentului de Interventii si Actiuni Speciale vor fi pregatite in orice moment sa intervina in cazul in care va fi necesara interventia acestora. Manifestarile dedicate Zilei Marinei Romane au inceput inca de astazi pe faleza din fata Cazinoului din Constanta unde a fost ridicat drapelul si intonat imnul national.

Comandanti care au participat la misiuni internationale au fost rasplatiti cu diplome si medalii de onoare, iar in final oficialitatile centrale si locale au depus coroane de flori la Monumentul Crucea Marinarilor. Ziua Marinei Romane va continua si vineri cand au fost pregatite, printre altele, jocuri marinaresti, concerte, intampinarea oficialitatilor, demonstratii si defilari, iar printre invitati este asteptat sa soseasca si seful statului Traian Basescu.

Potrivit Prefecturii Constanta, evenimentul de marca al activitatilor organizate de Ziua Marinei il constituie si focul de artificii, cu lasere si jocuri de lumini, care se va desfasura, vineri, la ora 22.00 de pe mare si de pe movila din dreptul restaurantului Zorile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.