Actiunea de capturare a ursilor a inceput joia trecuta, cand aproximativ 20 de persoane de la Primaria Sinaia, Ocolul Silvic din localitate, Parcul National Bucegi, Agentia pentru Protectia Mediului, Garda de Mediu, dar si de la Jandarmerie si Politie au reusit sa captureze, in preajma restaurantului Taverna Sarbului, primele doua exemplare, o ursoaica cu doi pui.

De asemenea, autoritatile din Sinaia au prins luni noaptea o alta ursoaica cu doi pui. "Ursoiaca cu pui capturati luni noaptea se aflau in zona Cabanei Bradet, la aproximativ 1.300 de metri altitudine, acestia plecand, de asemenea, spre judetul Arges", a precizat, pentru corespondentul NewsIn, consilierul primarului din Sinaia, Mariana Miu-Grigorescu.

Ea a adaugat ca actiunea face parte din masurile luate de Primaria Sinaia pentru reducerea numarului acestor exemplare la aproape jumatate. Din cele 60 de exemplare de ursi monitorizate de institutiile de profil, 27 au fost propusi pentru relocare. Ministerul Mediului a dat aviz insa numai pentru 12 animale, pana acum 11 dintre ele fiind deja capturate.

Zonele expuse cel mai mult pericolului reprezentat de prezenta animalelor sunt Drumul Cota 1.400 - Sinaia, Taverna Sarbului, Cabana Schiorilor, Complexul Peles, Tirul cu Porumbei, Malul Spitalului si Cumpatu (zona Zamora).

Mariana Miu-Grigorescu a precizat ca operatiunea de capturare si relocare a ursului aflat in libertate pentru care exista aviz de relocare va continua si in zilele urmatoare, iar alti doi ursi urmeaza a fi impuscati, deoarece sunt considerati periculosi pentru turistii care frecventeaza zona.