Partidul lui Dan Voiculescu incearca din nou sa traga spuza PSD pe turta conservatoare, solicitand acum, la imparteala colegiilor uninominale, nu mai putin de 25 de mandate de parlamentar, adica 25 de colegii cu sanse garantate de succes din cele pe care si le-au calculat social democratii. Motiv suficient de scandal cu partenerii de la PSD, care oricum nu au privit cu ochi buni refacerea aliantei cu PC. Pesedistii refuza sa dea atat de multe colegii conservatorilor, mai ales ca ei trebuie sa suporte eforturile campaniei electorale, dupa experienta campaniei din 2004, cand Dan Voiculescu nu a vrut sa contribuie financiar la campania comuna PSD+PUR si a ramas cu datorii banesti la colegii social democrati.

Luni, inainte de sedinta informala a Biroului Permanent al PSD, vicepresedintele partidului, Liviu Dragnea, i-a cerut presedintelui Mircea Geoana sa rezolve problema cu cei de la PC, mai concret sa le comunice acestora ca nu vor primi colegiile uninominale dorite. Dragnea are la Teleorman o problema punctuala, deoarece PC l-a desemnat drept candidat la Camera Deputatilor pe Teodor Nitulescu, fostul lider al PSD in judet, cu care actualul sef al social democratilor are un conflict vechi si de nereconciliat. „Nu ma intereseaza, eu pe asta nu-l accept la Teleorman! Sa trimita aia de la PC pe cine vor ei, dar nu pe Nitulescu“, a spus Liviu Dragnea suparat.

Si la Bucuresti exista aceeasi problema, mai ales ca aceia care vor sa candideze din partea PC pe spinarea social democratilor provin tot din PSD si sunt dusmanii de moarte ai actualului lider al organizatiei, Marian Vanghelie: Dan Ioan Popescu si Codrin Stefanescu. Initial, Dan Ioan Popescu a dorit sa candideze la sectorul 2, care, la fel ca sectorul 5, este singura zona din Bucuresti unde PSD este cotat cu sanse de castig. „Ii rup picioarele daca il prind la mine in organizatie“, i-a transmis in stilul caracteristic Vanghelie fostului sau sef, dubland mesajul, cu aceleasi cuvinte, si pentru Codrin Stefanescu, fost deputat social democrat. Din cauza opozitiei vehemente a lui Vanghelie, conservatorii au fost obligati sa se inghesuie pe colegiile din sectorul 4, in speranta ca primarul lor, Piedone, va reusi sa ii bage in Parlament. La sectorul 4 candideaza, pentru Senat, Dan Voiculescu insusi si senatorul Marius Marinescu, si pentru Camera Deputatilor Dan Ioan Popescu si Codrin Stefanescu. Vanghelie, care l-a refuzat chiar pe Voiculescu, acceptandu-l la el in sector drept candidat din partea PC doar pe Corneliu Ciontu, deoarece are cu acesta „o relatie personala“.