Social 13 August 2008 12:01
Politistii de frontiera aradeni de la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac au depistat, marti dimineata, 19 cetateni turci care erau ascunsi intr-un automarfar incarcat cu fructe, intentionand sa ajunga ilegal in Germania, transmite corespondentul NewsIn.

Politistii de frontiera aradeni au declarat ca la iesirea din Romania s-a prezentat cetateanul turc Ismail K., (30 ani), sofer al unui autocamion ce transporta, conform documentelor de insotire, caise din Turcia, pentru o firma din Germania. Actionand in baza unor informatii, precum si in urma unor suspiciuni privind sistemul de inchidere a usilor automarfarului, politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport. In partea din fata a remorcii, politistii au descoperit, ascunse dupa paletii incarcati cu fructe, nouasprezece persoane care incercau sa iasa ilegal din Romania.

"Din verificari a rezultat ca cei in cauza sunt cetateni turci, toti barbati, cu varste cuprinse intre 18 si 49 ani. Toti au intrat legal in Romania prin diferite puncte de trecere a frontierei“, a declarat, marti, comisar-sef de politie, Ion Mares.

Cetatenii turci au declarat ca au recurs la aceasta metoda deoarece nu aveau viza pentru spatiul Schengen si intentionau sa ajunga in Germania pentru a-si gasi un loc de munca.

In cadrul primelor cercetari, soferul automarfarului a declarat ca nu avea cunostinta despre modul cum au urcat cei in cauza in vehicul.

Politistii de frontiera le-au intocmit cetatenilor turci acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei. Totodata, cercetarile vor fi continuate in vederea depistarii persoanelor implicate in organizarea si calauzirea grupului, precum si pentru stabilirea intregii activitati infractionale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.