Social 12 August 2008 03:06
Romania trebuie sa cheltuiasca zilnic 8,5 milioane de euro, inclusiv sambata si duminica, potrivit unei clauze speciale impuse de autoritatile Europene, scrie Il Giornale.

Jurnalistii italieni, citati de ziare.com, considera ca fondurile structurale in valoare de 32 de miliarde de euro - menite sa sprijine cresterea economica, crearea de locuri de munca si coeziunea economica - ar putea sfarsi prin a finanta coruptia si birocratia, in lipsa unui control suficient.

"Nu exista subiect in Romania care sa nu merite o ampla relansare, fiind vorba de 14 sectoare care corespund tot atator rubrici de cheltuieli valabile pentru «vechii cetateni» si fondatori ai UE", se subliniaza in publicatia italiana.

Potrivit documentelor autoritatilor europene, domeniile pentru care Romania are nevoie de sustinere financiara substantiala sunt: agricultura si dezvoltare rurala, cercetare si dezvoltare tehnologica, informatizarea societatii, transporturi, energie, protejarea mediului si prevenirea riscului, turism, cultura, relansare urbana si rurala, sprijin pentru companii si intreprinzatori, acces la locuri de munca stabile, includere sociala si pentru persoanele dezavantajate, dezvoltarea capitalului uman, investitii in infrastructura sanitara si a educatiei si, nu in ultimul rand, promovarea de parteneriate economice.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.