Posesorii animalelor de companie trebuie sa fie cu ochii in patru. Reprezentantii birourilor fitosanitare din primarii au avertizat ca libera circulatie a cainilor fara lesa pe raza Municipiului Bucuresti este interzisa. La fel si intrarea cu caini in locurile publice, magazine, piete de desfacere a produselor agroalimentare, stranduri, gradini publice, stadioane si mijloace de transport. In privinta calatoriei patrupedelor cu mijloacele de transport in comun, stapanii "cainilor de canapea" trebuie sa stie ca pot fi amendati, o hotarare a Consiliului Local interzicand accesul cainilor fara botnita si lesa, pentru a nu pune in pericol securitatea calatorilor, dupa cum ne-a declarat Oana Grigore, sef de serviciu in cadrul Primariei sectorului 6.

Conform aceleiasi hotarari a C.G.M.B., este interzisa transportarea in mijloacele de transport in comun a pasarilor sau a animalelor vii, cu exceptia cainilor de companie, in conditiile mentionate, si a animalelor mici, tinute in brate. Amenzile pot fi aplicate doar de personalul cu atributii de control al RATB. Potrivit purtatorului de cuvant la RATB, Manuela Buiuca, amenzile sunt intre 600.000 lei si 1.000.000 lei. Iubitorii de animale sunt de acord cu regulile impuse pentru patrupezi: "Nu te poti urca in nici o masina de transport in comun cu un caine care nu are botnita, este obligatoriu chiar si pentru cainii dresati si care au obtinut certificat de la Asociatia Chinologica din Craiova", ne-a declarat Ion Irimia, dresor de caini.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.