Social 11 August 2008 03:27
A fost candva un peisaj de vis: padure cat vedeai cu ochii in jurul orasului Sacele. Acum insa, totul e doar o amintire. Drujbele si topoarele musca adanc din trupurile copacilor, sub privirile neputincioase ale autoritatilor, care spun ca sunt depasite de numarul si agresivitatea hotilor de lemne.

Din 2006 si pana acum, din zona orasului Sacele au disparut peste 500 de hectare de paduri. In aceeasi situatie mai sunt si alte comune si sate din judetul Brasov.

De la o zi la alta, copacii de la Sacele sunt tot mai putini. De fapt, de la noapte la noapte, pentru ca atunci are loc prapadul. Fara teama de nimic, nici macar de autoritati, oamenii din Garcini se reped asupra copacilor cu drujbele.

"Oamenii nostri sunt agresati, batuti cu bolovani, s-a ajuns si la situatia in care au luat la bataie si politia", a declarat Sorin Hermenean, director regia publica locala a padurilor Sacele.

"Furturile masive din paduri au evoluat intr-un ritm foarte rapid si asta datorita faptului ca suntem depasiti de situatie atat noi cat si politia si jandarmeria", a precizat Radu Farcas, coordonator ICAS.

Cei acuzati se jura ca nu fura. Ei doar strang asa, niste uscaturi, cat sa incalzeasca sobele.

"Legea prevede noul cod silvic. Accesul public in padure este interzis, dar din pacate nu exista masuri de sanctionare pentru aceste actiuni", a mentionat Sorin Hermenean.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.