Social 11 August 2008 02:43
A IX-a editie a Festivalul International "Enescu si muzica lumii" a inceput, sambata, la Sinaia si se desfasoara anul acesta atat in orasul in care s-a nascut compozitorul, cat si la Busteni, Predeal si Brasov, transmite corespondentul NewsIn.

Festivalul este un omagiu adus personalitatii si creatiei lui George Enescu, ultima zi a festivalului, 19 august, marchand ziua de nastere a compozitorului. Potrivit organizatorilor, editia 2008 a Festivalul International "Enescu si muzica lumii" se deosebeste de editiile precedente prin organizarea, pentru prima oara in Romania, a unei Orchestre Nationale de Tineret. Aceasta este alcatuita din instrumentisti romani cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani, din Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, Brasov, Targu Mures, Baia Mare, Constanta si Chisinau.

"Orchestra Nationala de Tineret Spirit Enescian si Traditie Europeana" va fi pregatita pe grupe de instrumente, in cele zece zile de festival, de profesori-invitati din Romania si din strainatate. "Cei zece tineri au deschis Festivalul International ‘Enescu si muzica lumii’, sambata, printr-un concert in parcul din centrul statiunii Sinaia, urmand ca astazi sa prezinte lucrari de Dvorak, Ceaikovski si Sarasate la Sala Cazino din Sinaia", a declarat, duminica, directorul Centrului European de Cultura Sinaia, Cristiana Cautes.

Festivalul este organizat de Centrul European de Cultura Sinaia, in parteneriat cu Fundatia "Prietenii muzicii Serafim Antropov" din Bucuresti si se va desfasura, anul acesta, atat la Sinaia, cat si la Busteni, Predeal si Brasov, a mai spus Cautes.

Luni, Festivalul International ‘Enescu si muzica lumii’ se va desfasura tot la Sinaia, la Biserica Romano-Catolica, pentru ca marti participantii sa se mute la Biserica Ortodoxa Sf. Constantin si Elena din Predeal. Pentru urmatoarele patru zile, evenimentul revine in orasul in care s-a nascut compozitorul George Enescu, iar duminica, 17 august, Festivalul se va tine la Casa de Cultura din Busteni.

"Lucrarile lui Enescu vor fi prezentate, luni, 18 august si la Brasov, la Complexul Militar, iar ultima zi de festival ne va gasi tot la Sinaia, la Centrul Cultural ‘Carmen Sylva’, cand solistii Orchestrei Nationale de Tineret vor marca, pe langa inchiderea celei de-a IX-a editii a Festivalului International, si ziua de nastere a compozitorului - printr-un concert simfonic extraordinar denumit ‘Enescu si muzica lumii", a tinut sa mai precizeze directorul Centrului European de Cultura Sinaia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.