Social 8 August 2008 17:28
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a prelungit pana vineri, la ora 14, avertizarea de cod portocaliu pe raul Prut, pe sectoarele aval Ungheni si aval Falciu, judetele vizate fiind Iasi si Vaslui, potrivit unui comunicat transmis, joi, de institutie.
Hidrologia atentioneaza ca, la statia hidrometrica Dranceni, nivelul Prutului va fi cu 5-15 cm peste cota de pericol, fara a exista insa posibilitatea depasirii coronamentului digului.

In plus, INHGA a transmis atentionare de cod galben pe raul Prut, pentru localitatile Stanca Aval - Ungheni, precum si intre aval Falciu si confluenta cu Dunarea, zone aferente judetelor Botosani, Iasi si Galati.

Hidrologii avertizeaza ca fenomenele vizate de cele doua atentionari tin de propagarea viiturii formate anterior, cu situarea nivelurilor peste cotele de aparare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.