"Este un fapt real (demisia lui Popescu) si, dupa parerea mea, este o mare pierdere pentru organizatia din Constanta si politica constanteana. Era o premiza ca, in Constanta, sa se faca politica cu mainile curate ca si sloganul avut in campanie. Din pacate, oamenii onesti sunt supusi unor presiuni mari ca sa acceada. Trebuie sa incercam sa respectam niste principii, daca nu se poate, ne retragem. Cand se joaca fara respectarea principiilor, atunci sa se joace cu cei care nu respecta regulile”, a declarat Iustian.

El a mai spus ca a avut o scurta convorbire cu Ion Popescu legat de aceasta decizie, insa nu a dorit sa ofere detalii.

Demisia liderului interimar al organizatiei fost confirmata si de purtatorul de cuvant al PD-L Constanta, Vicentiu Petrescu, care a spus ca membrii din conducerea filialei urmeaza sa se intruneasca astazi in Biroul Permanent Judetean pentru a analiza situatia.

Cu o zi inainte, Ion Popescu recunostea, intr-o conferinta de presa, ca s-a saturat de situatia din partid, dar ca nu a facut decat sa respecte cu rigoare statutul partidului spre deosebire de altii.

Ion Popescu a fost numit la conducerea PD-L Constanta dupa ce structura de conducere a fost dizolvata in luna iunie ca urmare a rezultatelor slabe inregistrate la alegeri. Numirea lui Popescu, dizolvarea conducerii, dar si excluderea mai multor membri imediat dupa dizolvare, au provocat un scandal in interiorul filialei, care a culminat cu noi excluderi de membri (in total peste 20), invinuiti de actiuni de destabilizare si de colaborare cu PSD. De asemenea, au existat si acuze grave la adresa Elenei Udrea si a lui Valeriu Stoica, responsabili de la centru pentru democrat-liberalii constanteni.

Cei exclusi au contestat insa decizia prin care au fost dati afara din partid. Ei s-au bucurat de sprijinul mai multor primari si consilieri din localitati ale judetului, dar si de al altor membri ai organizatiei. Ei au acuzat actuala conducere interimara, inclusiv in doua scrisori trimise liderului PD-L Emil Boc, de faptul ca a pornit o vanatoare de vrajitoare si ca foloseste practici "securisto-comuniste" impotriva membrilor organizatiei. In plus, ei au spus ca pentru rezultatele slabe de la alegeri trebuie sa-si asume raspunderea si Elena Udrea si Valeriu Stoica, care raspund de filiala.

Exclusii au organizat pe 2 august o reuniune a Consiliului Judetean de Coordonare al PD-L, in cadrul careia a fost aleasa o noua conducere a organizatiei. La intalnire au fost prezenti 639 de membri. In urma supunerii la vot, Constantin Chirila, fost consilier judetean si fost vicepresedinte al organizatiei, exclus din partid, a fost ales presedinte, fiind alesa si noua componenta a Biroului Permanent Judetean. Vicepresedinte al organizatiei a fost ales Tanase Barde, fost deputat PNTCD. La intrunire au mai participat consilierul judetean Mihai Petre si deputatul Stelian Dutu, care au criticat actuala conducere si au decis ridicarea sanctiunilor aplicate membrilor exclusi.

Conducerea judeteana a PD-L a anuntat, dupa aceasta intalnire, ca va trimite deciziile adoptate Biroului Permanent National al partidului.