Vicepresedintele PNL Olt, Gabriel Bratucu, a declarat ca, potrivit calculelor reprezentantilor filialei, cheltuielile unui candidat al partidului la alegerile parlamentare se vor ridica la aproximativ 100.000 de euro, informeaza corespondentul NewsIn.
Gabriel Bratucu, candidatul PNL Olt in Colegiul nr. 2 pentru Senat, a afirmat ca media cheltuielilor pe care le vor face reprezentantii partidului care vor intra in cursa pentru un loc in Parlament se ridica la 100.000 euro. In schimb, colegul sau Nicolae Draghici, candidat in Colegiul nr. 3 pentru Camera Deputatilor, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca nu toti cei care intra in cursa pentru un post de parlamentar vor avea cheltuieli la fel de mari. "Politica inseamna bani si discurs. Eu voi incerca sa compensez lipsa resurselor materiale prin discurs", a sustinut acesta.

Referitor la sursele de finantare a campaniilor electorale, candidatii au precizat ca banii vor proveni, in primul rand, din contributia proprie, dar si din alte surse. Gabriel Bratucu a declarat ca va face o colecta publica in vederea asigurarii sumei necesare acoperirii cheltuielilor din campania electorala, desi a lasat sa se inteleaga ca nu mizeaza foarte mult pe acesti bani. "Aceasta solutie este agreata nu atat pentru sumele care se strang, cat pentru faptul ca reliefeaza capitalul de incredere al electoratului fata de persoana care demareaza colecta publica. Cel care da un leu sau doi lei pentru campania cuiva nu-l ajuta foarte mult, dar dovedeste ca are incredere in candidatul respectiv", a afirmat Bratucu.
PNL Olt si-a prezentat public candidatii pentru cele zece colegii, sapte pentru Camera Deputatilor si trei pentru Senat. Prezentarea s-a facut astazi in cadrul unei conferinte de presa la Slatina. De la prezentare au lipsit doi dintre cei zece candidati: secretarul de stat in cadrul Ministerul Culturii si Cultelor Gigel Sorinel Stirbu si deputatul Renica Diaconescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.