Intorsi din vacanta de Pasti, deputatii au avut parte de o surpriza placuta, pregatita de conducerea Parlamentului: vechiul bufet de langa sala unde se tin sedintele plenului s-a transformat, peste noapte, intr-un bar modern, cu fotolii de piele si mobila de lemn.

Pana acum, acest bufet era pentru deputati o permanenta sursa de nemultumire: se manca "la varice" (in picioare), era inghesuiala, felurile cele mai bune se terminau repede si ramaneau doar niste crenvursti sleiti. Noul bufet, amenajat pe un culoar pana acum inchis, are un aspect de bar, in stil "art deco" si este dotat cu vreo 15 mese si 30-40 de fotolii si canapele, care inca emana miros de piele. Singurele lucruri care lipsesc sunt bauturile alcoolice si un barman care sa manuiasca cu dexteritate un shaker.

Oferta a ramas insa la fel de limitata ca si inainte: snitel, cascaval pane, salata de varza rosie, ceai, cafea, sucuri si ciocolata. Calitatea mancarii servite in Palatul Parlamentului a fost, de altfel, un subiect dezbatut cu aprindere si in mod constant de toate generatiile de deputati. Acestia au facut mereu eforturi sa-si imbunatateasca nivelul de trai in putinele zile pe care le petreceau in aceasta cladire.

Citeste si:

A fost adus un bucatar de origine maghiara, care sa le gateasca mancaruri traditionale. Pentru cei care simteau ca nu e de demnitatea lor sa impinga tava, la restaurant a fost amenajat un separeu si au fost cumparate cele mai sofisticate si scumpe ustensile de bucatarie care puteau fi gasite pe piata. Adaosul comercial a fost mentinut la un nivel scazut.

Amenajarea bufetului inaugurat ieri a fost supervizata personal de presedintele Camerei, Adrian Nastase, care a vizitat localul acum cateva saptamani impreuna cu secretarul general al institutiei, Mihai Unghianu. Secretarul general al Camerei afirma ca investitia face parte din proiectul de finalizare a lucrarilor la Palatul Parlamentului. "Nu este un bar ci doar un culoar de legatura", spune Unghianu.