Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a cerut Tribunalului Bucuresti sa constate faptul ca presedintele Federatiei Romane de Tenis de Masa (FRTM), Cristinel Romanescu, ar fi semnat note informative pentru Securitate sub numele conspirativ "Sebastian".

Dovezi

CNSAS sustine, in actiunea depusa in instanta, ca omul de afaceri Cristinel Romanescu ar fi fost recrutat de Securitate "pentru supravegherea informativa a colegilor din cadrul Clubului Sportiv Buzau". Potrivit sesizarii Colegiului, Cristinel Romanescu ar fi semnat, pe 14 octombrie 1982, un "angajament de colaborare cu securitatea olograf si a preluat numele conspirativ de colaborare Sebastian". Acelasi document dovedeste ca Romanescu ar fi dat informatii cu privire la sportivi plecati la concursuri internationale si despre persoanele din strainatate pe care le cunostea. CNSAS precizeaza ca presedintele FRTM ar fi obtinut calificative bune in raportul cu propuneri de recrutare in calitate de informator, dand informatii "despre relatii cu cetateni straini, intentii de evaziune si despre alti tineri din invatamant din Buzau".

Voluntar

Sesizarea depusa de CNSAS insista asupra faptului ca presedintele FRTM era de acord sa dea note informative, mai ales ca acesta intocmise o lista cu persoane care se deplasau frecvent in strainatate, "angajandu-se ca in viitor sa completeze lista". "Cu prilejul prelucrarii sale contrainformative in scopul calatoriilor sale la intalnirile internationale de tenis de masa, a fost sincer in relatarile facute, mai mult i-a informat verbal pe ofiter cu unele aspecte din cadrul unor turnee, manifestandu-si dorinta sa mai reia discutiile la reintoarcerea in tara", se arata in sesizarea depusa in instanta. CNSAS s-a sesizat din oficiu pentru verificarea lui Romanescu, dupa ce acesta isi anuntase candidatura din partea PNL pentru postul de primar al municipiului Buzau. Tribunalul Bucuresti, care va decide daca presedintele FRTM a facut politie politica, a fixat primul termen de judecata pe 22 septembrie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.