Presedintele PD-L Covasna, Gheorghe Baciu, cel al PSD, Horia Grama, si liderul PNL Marius Obreja vor candida in colegiul majoritar romanesc din judetul Covasna, pentru Camera Deputatilor, transmite corespondentul NewsIn.

PD-L Covasna a stabilit lista cu propunerile pentru alegerile parlamentare inca de saptamana trecuta, presedintele partidului, Gheorghe Baciu, anuntand ca va candida in Colegiul Intorsura Buzaului, singurul unde populatia romaneasca are avantaj numeric.

Din partea democrat-liberalilor, ceilalti candidati sunt presedintele organizatiei de tineret, Dan Suciu, pentru Colegiul din Sfantu-Gheorghe, in zona Targu-Secuiesc, Liviu Comanici, iar in colegiul din zona Baraolt, secretarul PD-L Covasna, Gheorghe Onea.

Pentru senatori a fost inaintata deocamdata o singura propunere din doua, in colegiul Sfantu-Gheorghe, unde s-a aratat dispus sa candideze pentru a atrage voturi deputatul Petre Strachinaru, celalalt loc urmand a fi completat.

Tot la Colegiul din Intorsura Buzaului urmeaza sa candideze si presedintele PSD Covasna, Horia Grama, si liderul PNL, Marius Obreja. In cazul PSD, restul candidatilor urmeaza a fi stabiliti.

PNL Covasna si-a confirmat candidatii in cursul zilei de astazi, numind patru candidati in colegiile pentru deputati si doi la Senat. La Camera Deputatilor, pentru cele patru colegii judetene au fost numiti Gheorghe Polhac, pentru colegiul nr.1, Sfantu-Gheorghe, Ioan Moroianu, pentru colegiul nr.2, zona Targu- Secuiesc, Kosa Arpad, pentru colegiul nr. 3, zona Baraolt si Marius Obreja, pentru colegiul nr.4, zona Intorsura-Buzaului. Pentru Senat au fost numiti consilierul judetean Aurel Bote, pe zona Sfantu-Gheorghe, si Cristian Cimpoi, medic la Spitalul de Cardiologie din Covasna, pentru zona Targu-Secuiesc.

Potrivit lui Obreja, colegiul din Intorsura Buzaului reprezinta o miza politica majora pentru partidele romanesti. De altfel, acesta este si singurul colegiu in care candidatii ar avea o sansa pentru a obtine reprezentarea comunitatii romanesti din judetul Covasna.

In judetul Covasna, cele patru colegii pentru deputati sunt concentrate in jurul oraselor si municipiilor, in trei dintre acestea avantajul numeric fiind inclinat pentru comunitatea maghiara. Singurul colegiu in care romanii sunt majoritari este Colegiul nr. 4, concentrat in jurul oraselor Intorsura Buzaului si Covasna. Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat ca UDMR va avea candidati in toate colegiile din tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.