Printre candidatii PNL la Parlament figureaza si persoane controveraste cum ar fi Dan Ilie Morega, al carui dosar a fost propus pentru respingere de Bogdan Olteanu, in vreme ce candidatura Adrianei Saftoiu a readus in discutie episodul suspendarii fostului ministru Atansiu.

Atanasiu este "dezamagit", liderul PNL Prahova l-a sunat sa-l impace pentru ca Saftoiu candideaza
Organizatia PNL Prahova, unde fostul consilier prezidential Adriana Saftoiu a fost invitata sa candideze pentru un mandat de parlamentar, naste dispute in partid. Surse liberale au declarat pentru NewsIn ca depunerea candidaturii Adrianei Saftoiu a generat unele resentimente in sensul in care unii liberali si-au amintit ca fostul consilier prezidential a fost cea care l-a acuzat in 2006 pe ministrul de atunci al apararii de abuz in serviciu, stand la baza suspendarii lui Teodor Atanasiu de la minister, suspendare care a culminat cu demisia acestuia din Cabinetul Tariceanu.

Atanasiu, care a lipsit de la sedinta Biroului Politic Central si a Delegatiei Permanente a partidului, ar fi transmis ca, desi nu are nimic impotriva candidaturii lui Saftoiu, este "dezamagit". Apropiati ai sai au ridicat problema in cadrul BPC si i-au reprosat liderului PNL Prahova, Adrian Semcu, ca nu a mediat o discutiei cu cei doi pentru a rezolva vechiul "litigiu". "Sincer, nici nu m-am gandit", ar fi spus Semcu, invocand faptul ca a uitat cu desavarsire episodul dintre cei doi.

Discutia a avut loc in cadrul BPC, unde presedintele Tariceanu i-a cerut lui Semcu sa il sune pe Atansiu sau sa o roage pe Adriana Saftoiu sa-l contacteze pentru a incheia "incidentul" din trecut, in conditiile in care cei doi vor candida din partea PNL. Potrivit surselor citate, ulterior Adrian Semcu a avut o discutie telefonica cu Teodor Atanasiu pe aceasta tema, pentru a-l impaca. "A fost mai mult un incident fara prea mare importanta. Nu se pune problema ca partidul sa nu valideze candidatura Adrianei Saftoiu", au sustinut surse participante la discutii.

Sursele citate mai sustin ca motivul principal pentru care nu a fost validata inca lista candidatilor din organizatia PNL Prahova a fost acela ca exista o competitie mare intre liberalii care vor sa isi aleaga cel mai avantajos colegiu- patru parlamentari, printre care si ministrul Teodor Melescanu, fostul prefect care a candidat la CJ si fostul conservator Florin Anghel, care a trecut in tabara liberala.

Morega si Nichitean, aflati in atentia justitiei, candidati ai PNL

Dan Ilie Morega si Brindusel Nichitean, doua personaje controversate, se afla printre candidatii PNL pentru colegiile uninominale, potrivit listei validate marti de Delegatia Permanenta a PNL.

Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, trimis in judecata de DNA, in decembrie 2007, sub acuzatia ca si-ar fi folosit autoritatea si influenta in scopul obtinerii de bani de la diverse institutii din judet pentru finantarea campaniei electorale a partidului, este candidat intr-un colegiu din Gorj, pentru un mandat de deputat.

Surse liberale au declarat pentru NewsIn ca Bogdan Olteanu a propus conducerii PNL respingerea dosarului acestuia. "Lasa-l sa candideze, ca oricum nu va castiga", ar fi fost replica unor colegi din BPC.

Un alt personaj care a avut probleme cu justitia, Brindusel Nichitean, candideaza in Suceava, pentru Camera Deputatilor. Nichitean a participat in alegeri si in 2004, tot in Suceava, cand a fost ales pe listele Aliantei D.A., din partea PD, insa si-a pierdut mandatul, fiind trimis in judecata dupa ce a fost prins ca a votat de cinci ori la scrutinul general din 28 noiembrie 2004. Ulterior, Brindusel Nichitean a plecat din PD, a fost refuzat de PRM si a ajuns in conducerea PNL Suceava.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.