Treispezece democrat-liberali constanteni, printre care un consilier local si unul judetean, au fost exclusi, luni seara, de Biroul Permanent Judetean (BPJ) al PD-L Constanta, iar alti doi, un primar si un consilier local, au fost demisi din forul de conducere al filialei.

Tot luni seara, BPJ PD-L Constanta a decis sa trimita o solicitare Biroului Permanent National de excludere din partid a deputatului PD-L Stelian Dutu, transmite corespodnentul NewsIn.

Membrii exclusi au fost nominalizati de liderul interimar al PD-L Constanta, Ion Popescu: Fiacescu Victor, Stratulat Claudiu, Safciuc Marioara, Chirila Constantin, Teodorescu Bogdan, Matei Silviu, Barde Tanase, Vance Diane, Omocea Ion, Ion Andreea, Ursein Emilia, Mihai Petre si Florin Gheorghe.

“Pentru toti cei anuntati s-a decis excluderea din partid. O parte au participat la Consiliul de Coordonare Local de acum o saptamana, unsprezece sunt cei care au participat la Consiliul de Coordonare Local si pe care nu i-am sanctionat data trecuta pentru ca ii convocasem la discutii, dar nu au venit. Aceeasi sanctiune s-a aplicat si lui Mihai Petre si Florin Gheorghe, pentru ca au participat la o conferinta de presa legata de convocarea Consiliului de Coordonare Judetean”, a spus Popescu.

El a declarat ca ultimii doi, care sunt consilier judetean si, respectiv, consilier local, isi vor pierde si mandatele, iar locul lor va fi luat de supleanti. Liderul interimar al PD-L Constanta a mai anuntat ca BPJ a votat trimiterea propunerii catre BPN de excludere a deputatului Stelian Dutu.

“Activitatea lui subversiva a devenit de notorietate, alearga prin judet si strange semnaturi, incita lumea la revolta, pacaleste lumea ca de fapt vrea sa valideze BPJ. Am aflat ca dansul vrea sa plece in partid si ca sa fie primit trebuie sa aiba si o zestre in spate ca si in 2000, adica niste primari, si inteleg ca pe asta mizeaza ca mai multi primari il vor urma in noul partid”, a mai afirmat Popescu.

BPJ a mai decis luni seara aplicarea unei sanctiuni prin demiterea din conducerea Biroului Permanent Judetean a primarului PD-L din orasul Ovidiu, Dumitru Bocai, si a consilierului local din Eforie, Constantin Avatavului, pentru “grave abateri de la statutul partidului”.

In acelasi timp, BPJ Constanta a convocat pentru vineri, ora 18.00, o reuniune a Colegiului Director Judetean. Cat priveste organizarea unui Consiliu de Coordonare Judetean, Ion Popescu a afirmat ca, potrivit statutului, CCJ ordinar se convoaca cu o saptamana inainte de Conferinta Nationala, care va avea loc in septembrie. Ion Popescu a mai afirmat ca situatia este astfel clarificata in filiala PD-L. “Nu exista o vanatoare, dar prin decizia BPN, BPJ poate aplica toate sanctiunile care se impun pentru activitati care sunt neconforme cu statului sau deciziile BPN cum sunt cele de fata si sigur ca nu avem niciun fel de dispute cu acesti fosti colegi. Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt transate fata de alte aripi. Noi avem un obiectiv de atins, alegerile parlamentare, si suntem convinsi ca putem obtine un procent bun si fara domniile lor ”, a mai spus Popescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.