"Nu se afla pe nicio lista numele Monei Musca sau al Monicai Macovei. Asta nu inseamna ca in perioada urmatoare, daca isi vor exprima dorinta de a candida, nu vom lua in discutie asemenea candidaturi", a declarat prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan. El a precizat ca nu a avut personal o discutie in acest sens cu fostul deputat liberal, insa, din punctul sau de vedere, Mona Musca "a platit cu varf si indesat o greseala facuta in tinerete". "S-a retras din viata publica. Cred ca orice om are dreptul la o a doua sansa in Romania si cu atat mai mult Mona Musca, despre care stim exact in ceea ce a constat problema dansei si ce a facut in toti acesti ani de tranzitie pentru politica romaneasca", a mai declarat Stolojan.

Fostul deputat PNL, Mona Musca, nu a dorit sa-si incalce decizia de a nu mai da declaratii presei, dar a precizat, recent, pentru NewsIn, ca, in momentul in care va decide o revenire, o va anunta.

Dupa ce a iesit din politica in urma verdictului de colaborator al Securitatii, confirmat de Curtea de Apel, Musca a demisionat din Parlament, insa, la cateva luni, Valeriu Stoica a precizat ca este posibila revenirea ei, in cazul introducerii votului uninominal.

Curtea de Apel Bucuresti a fixat pentru 2 octombrie primul termen al procesului in care Mona Musca cere revizuirea deciziei instantei din martie 2007, prin care i s-a respins solicitarea de desfiintare a verdictului de politie politica dat in cazul ei de CNSAS.