Mai multi consilieri locali si membrii PD-L din Eforie au intrat astazi in greva foamei, cerand prefectului judetului Constanta, Danut Culetu, suspendarea hotararilor luat in ultima sedinta a Consiliului Local orasenesc la care nu au fost convocati cei sapte consilieri democrat-liberali.
In sedinta din 18 iulie, consilierii locali PSD si PNL s-au intrunit si au ales un viceprimar liberal, in conditiile in care la sedinta de constituire a Consiliului Local (CL) de dupa alegeri fusese desemnat un viceprimar PD-L, transmite corespondentul NewsIn.

Grevistii, care sunt membrii ai conducerii locale a PD-L Eforie, dar si simpli membrii, au protestat in fata Prefecturii si au cerut anularea celor sase hotatari aprobate in sedinta pe care ei o considera ilegala. Deciziile au fost luate de sase consilieri locali PSD si PNL, dupa ce, la inceputul sedintei, au validat doi consilieri PSD care fusesera invalidati in sedinta de constituire a Consiliului Local Orasenesc Eforie.

Protestatarii spun ca pentru validarea celor doi consilieri locali era nevoie de votul a jumatate plus unul din numarul total al consilierilor alesi si toate hotararile ulterioare sunt ilegale. La discutia pe care au avut-o cu prefectul Danut Culetu i-au cerut acestuia sa atace deciziile in contencios administrativ. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a spus, insa, ca a trimis hotararile la Directia Juridica a Ministerului Internelor si Reformei Administrative si asteapta acum raspuns din partea secretarului de stat Paul Dobre.

Protestul democrat liberalilor din Eforie a inceput, luni, si, pentru ca au fost amanati, au intrat astazi in greva foamei. In jurul pranzului, Maria Olteanu, una dintre protestatare, bolnava de cancer, i s-a facut rau si a fost solicitata o ambulanta. Cadrele medicale i-au acordat ingrijiri medicale si lui Adrian Comolie de 71 de ani, extenuat de expunerea indelungata la soare pe platoul din fata Prefecturii. Prefectul Danut Culetu care a discutat cu doi dintre protestatari, Gigi Chiru si Constantin Avatavului, le-a promis in prezenta presei ca in cel mai scurt timp le va da un raspuns referitor la cererea lor si ca, vineri dimineata, le va oferi si copii dupa hotararile adoptate in ultima sedinta asa cum solicitasera protestatarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.