Propunerea de suspendare a operatiunilor de contractare a unor noi credite de catre persoanele cu handicap, cu dobanda suportata de stat, pentru cumpararea unui autoturism sau pentru adaptarea locuintei, inclusa in proiectul rectificarii bugetare, a fost eliminata din documentul aprobat de Guvern.
Potrivit Legii 448/2006, persoanele adulte cu handicap grav si accentuat pot beneficia de credit a carui dobanda se suporta din bugetul de stat, pentru achizitionarea unui singur autoturism si pentru adaptarea unei locuinte conform nevoilor de acces. In aceasta categorie intra si familia sau persoana care are in ingrijire cel putin un copil cu handicap grav sau accentuat.

In iunie, valoarea creditului a fost limitata la 10.000 de euro, dupa ce s-a constatat ca in baza acestui drept au fost achizitionate autoturisme de lux, salupe sau iahturi.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.