Presedintele Partidului Socialistilor Europeni, Poul Nyrup Rasmussen, a tinut sa-l felicite personal, in cadrul unei convorbiri telefonice, pe proaspatul presedinte al PSD, Mircea Geoana, pentru succesul neasteptat inregistrat la Congresul partidului de saptamana trecuta.

In plus, potrivit AM Press, Poul Nyrup Rasmussen a salutat maniera democratica si moderna in care s-a desfasurat Congresul PSD si numirea lui Mircea Geoana in fruntea partidului, in urma bataliei cu Ion Iliescu, care a tinut publicul cu sufletul la gura.

Presedintele Partidului Socialistilor Europeni, Poul Nyrup Rasmussen, si cel al PSD, Mircea Geoana, au mai vorbit, in cadrul aceleiasi convorbiri telefonice, si despre aderarea social-democratilor la Partidul Socialistilor Europeni. Poul Nyrup Rasmussen si-a exprimat dorinta ca discutiile privind pregatirea aderarii PSD la PES sa inceapa imediat, astfel incat PSD sa devina, in luna iunie a acestui an, membru cu drepturi depline al familiei partidelor social-democrate europene.

Pe de alta parte, presedintele PSD, Mircea Geoana, l-a asigurat pe Poul Nyrup Rasmussen ca partidul va ramane loial intereselor de integrare a Romaniei in UE. De asemenea, Geoana i-a mai transmis presedintelui Rasmussen ca partidul pe care il conduce isi va intensifica colaborarea cu partidele socialiste si social-democrate din statele membre pentru sustinerea actiunii romanesti in vederea ratificarii Tratatului de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana in parlamentele statelor deja membre si in Parlamentul European.

Mircea Geoana i-a multumit presedintelui PES pentru sprijinul neconditionat pe care socialistii europeni l-au aratat, de-a lungul timpului, procesului de integrare europeana a Romaniei in UE, care a culminat cu votul pozitiv dat in Parlamentul European. Pentru a da o finalitate practica acestei convorbiri telefonice de felicitare, Rasmussen si-a manifestat dorinta de a veni la Bucuresti, la inceputul lunii iunie, pentru a continua discutiile legate de actiunile de colaborare dintre PES si PSD, pentru a pregati terenul pina la semnarea tratatului de aderare dintre cele doua formatiuni politice.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.