In cadrul primei dezbateri publice despre oferta de guvernare PSD-PC, la care participa si cosmonautul Dumitru Prunariu, Mircea Geoana a spus ca Romania ar putea sa aspire sa-si trimita din nou un cosmonaut in spatiu, dar, de data aceasta, cu americanii. "Cand il vad pe dl. Prunariu, vreau sa va spun... de ce, cand am putut sa trimitem un cosmonaut in spatiu acum trei decenii, de ce nu putem sa trimitem unul cu americanii in urmatorul deceniu? De ce sa nu fim ambitiosi?", a declarat liderul social-democrat.
Geoana a spus apoi ca in Romania "lumea e cinica si blazata" si a sustinut ca si PSD este privit de catre opinia publica si de catre ziaristi cu aceeasi atitudine. "Presa nu crede in sinceritatea acestui demers", a vorbit Geoana despre programul de guvernare al PSD-PC, plangandu-se ca analistii au atacat imediat propunerea din document de construire a 1000 de km de autostrazi.

Lansandu-se in aprecieri despre cum vede guvernarea, Geoana a mai sustinut ca IMM-urile sunt "cele mai gingase fapturi care trebuie protejate de stat". Presedintele social-democratilor a mai sustinut ca ziaristii spun pe nedrept ca prin aceste proiecte cei de la PSD nu vor decat sa apara la stiri.

La prima dezbatere despre oferta de guvernare a celor doua partide participa lideri ai PSD si PC, sefii de departamente ai formatiunilor, reprezentanti ai sindicatelor, patronatelor, asociatiilor oamenilor de afaceri, economisti si cercetatori din domeniu.