Desi se viseaza la guvernare si anunta pronosticuri care de care mai optimiste pentru alegerile parlamentare, situatia nu e chiar "roz" in randul PSD, care se confrunta cu plecarea unor pioni importanti din randul partidului.

Adio

Dupa ce presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anuntat ca nu va mai candida la alegerile parlamentare de anul acesta, apropiatul acestuia, senatorul PSD Ion Solcanu, si-a anuntat ieri demisia din partid. Solcanu l-a acuzat ieri pe liderul PSD, Mircea Geoana, ca ar fi "partas" la plecarea sa, pentru ca a incurajat atitudinea conducerii PSD Iasi in privinta marginalizarii sale in cadrul organizatiei. Acesta a acuzat faptul ca a fost ignorat de filiala ieseana, in frunte cu presedintele Gheorghe Nechita. "Dupa ce a preluat conducerea filialei, noul presedinte, influentat si de prost-sfatuitori, a impartit organizatia in Çoamenii lui Solcanu? si restul", s-a plans senatorul demisionar, nemultumit ca nu a fost invitat de aproape un an la sedintele Biroului Permanent Judetean al PSD. Totusi, Solcanu a afirmat ca ramane un "social-democrat convins" si ca nu se pune problema trecerii sale la un alt partid. In replica, Gheorghe Nechita a declarat ca Ion Solcanu ar fi fost oricum exclus din partid, din cauza declaratiilor facute de acesta pe parcursul campaniei electorale, cand senatorul ar fi spus ca "nu stie daca va vota cu candidatul PSD la primarie".

Amin

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a spus "amin" dupa plecarea senatorului Solcanu, fara sa faca alte comentarii. "Amin! Altfel, nu comentez. A fost decizia lui si intentia organizatiei de la Iasi", s-a rezumat Geoana sa afirme. Plecarea lui Solcanu continua sirul exodurilor din PSD. Acum o saptamana, presedintii PSD Cluj si Alba, Ioan Rus respectiv Vasile Dancu, si-au dat demisia din partid, fiind urmati de presedintele PSD Giurgiu, Nicolae Badalau.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.