"Eu cred ca Parlamentul Romaniei trebuia mai exact sa dea aviz intr-un timp mult mai scurt, adica lucrurile chiar trebuiau transate. In fond, justitia trebuie sa functioneze si asa avem niste proceduri destul de greoaie. Daca mai intervin si terti, cum este in speta Parlamentul, lucrurile nu sunt bine. Nu sunt bine nici din perspectiva interna, nici din cea externa, asa cum rezulta din ceea ce mi-ati citit", a spus Barbulescu, citata de Mediafax, raspunzand unei intrebari referitoare la ingrijorarea europenilor notata in raportul de monitorizare a Romaniei in care s-ar mentiona faptul ca Legislativul este una dintre piedicile puse in combaterea coruptiei la nivel inalt.

Totodata, intrebata de ce crede ca pana acum nu s-au facut progrese importante pana acum in lupta cu marea coruptie, judecatoarea Barbulescu a sustinut, la postul de radio RFI Romania, ca justitia nu a fost ajutata, facand referire la modificarile legislative in timp ce erau declansate proceduri judiciare.

"Sa stiti ca nici din punct de vedere legislativ justitia nu a fost ajutata si nu ma mai refer la modificarile succesive ale Legii raspunderii ministeriale, care ne-au adus in situatia in care, ma rog, s-a mers pe o procedura modificata, desi ancheta fusese pornita, iar legea nu se putea modifica in timpul in care sau dupa ce o ancheta era in curs, pentru ca - mai pe intelesul tuturor - nu poti sa schimbi regulile jocului in timpul jocului. Eu cred ca daca acest lucru nu s-ar fi intamplat in 2005, acuma aveam solutii pronuntate in aceste dosare de mare coruptie. Poate nu definitive, dar oricum stadiul actual ar fi fost demult depasit", a explicat Lidia Barbulescu.

La sfarsitul lunii aprilie, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut Camerei Deputatilor aviz pentru declansarea procedurii de urmarire penala impotriva deputatului PSD Adrian Nastase, fost prim-ministru. El este cercetat in legatura cu dobandirea proprietatii asupra intregului imobil situat in Bucuresti, strada Muzeul Zambaccian 16, din sectorul 1 al Capiatlei, imobilul fiind evaluat la peste 1.500.000 de euro, cu toate dotarile aferente, inclusiv sistemul de supraveghere.