Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a precizat joi, pe blogul personal, ca spera ca Ion Iliescu sa poata fi convins sa renunte la decizia de a nu mai candida la Parlament.

“Anuntul neparticiparii sale la alegerile parlamentare vine din partea unui om care a facut foarte multe pentru Romania, ca presedinte de tara, presedinte de partid si ca parlamentar. Decizia sa este una personala si trebuie, din acest punct de vedere, respectata, desi eu sper sa revina asupra ei!”, a comentat Nastase pe blogul personal.

Potrivit liderului PSD, prin absenta fostului sef de stat, “viitorul Parlament va fi unul mai sarac” si se va resimti lipsa contributiei “unui om ca Ion Iliescu”, “un om care are si a avut mereu suficienta energie, chibzuinta, inteligenta si dragoste de oameni pentru a fi o inspiratie pentru noi toti”.

Apologia lui Nastase la adresa presedintelui fondator al PSD, intr-un moment de final al carierei legislative a continuat cu punctarea rolului lui Iliescu in partid. “Sunt convins ca Ion Iliescu va ramane in politica si alaturi de Partidul Social Democrat, asa cum a si anuntat deja. Si sunt, de asemenea, convins ca experienta si intelepciunea sa ne vor ajuta, pe mai departe, la gasirea unor solutii echilibrate pentru imbunatatirea vietii romanilor”, a scris Nastase pe blog.

“Eu sper ca vom gasi argumente puternice pentru a-l convinge sa revina asupra hotararii luate”, a incheiat Nastase.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anuntat joi ca nu va mai candida la Parlament, el spunand ca decizia sa ar fi putut fi alta daca se pastra votul pe lista si ca in noul sistem de vot nu se poate rezuma sa candideze intr-un colegiu uninominal, "un culoar stramt".

Iliescu a mai spus ca nu mai doreste sa se implice nici in activitati executive, ci doar in cele ideologice si in marile dezbateri ale politicii. El a mai precizat ca retragerea din Parlament nu inseamna o retragere din politica sau din partid. Senatorul a mai spus ca nu crede ca retragerea sa este un moment istoric, ci un " moment firesc" prin care isi restrange activitatea politica si isi dozeaza efortul si timpul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.