Vasile Soporan este noul presdinte al PSD Cluj. Acesta a obtinut 69 de voturi, fata de 57 cat a obtinut principalul sau contracandidat, Valentin Cuibus, informeaza NewsIn.

La alegerile PSD Cluj nu a participat si fostul lider al filialei,senatorul Vasile Dancu, insa fostul vicepresedinte PSD Ioan Rus, s-a aflat la aceasta reuniunue.

Alegerea lui Vasile Soporan survine dupa ce organizatia a primit sanctiuni dure din cauza rezultatelor electorale, evenimentul marcand in acelasi timp si iesirea oficiala din scena, a grupului de la Cluj, care lasa nerealizat planul de reformare a partidului.

Demisia celor trei lideri clujeni, Ioan Rus, Vasile Dancu si Vasile Puscas, nu a fost doar un gest de delimitare de PSD, dar si semnul abandonarii unui proiect ce nu a adunat sub stindardul sau prea multi partizani: reforma partidului.

NewsIn observa ca alegerile de la Cluj coincid cu momentul in care principalul adversar al grupului de la Cluj, forta conservatorare a PSD, Ion Iliescu, face si el un mic pas inapoi anuntand oficial ca nu mai candideaza la Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.