Presedintele de onoare al PSD, senatorul Ion Iliescu, a anuntat joi ca nu mai candideaza pentru un nou mandat de parlamentar.

Ion Iliescu, isi argumenteaza, pe blogul sau, decizia de a renunta la activitatea parlamentara. "Nu este vorba de a parasi partidul sau activitatea politica. Ci, pur si simplu, din punct de vedere al campaniei electorale - nu ma mai intereseaza aceasta competitie. In conditiile votului pe liste, prezenta mea putea fi utila, ca factor propulsor - pentru promovarea unei liste de candidati ai PSD. De unul singur, intr-un colegiu - indiferent unde, nu am nici o motivatie sa mai particip la o cursa electorala".

"In ceea ce ma priveste, competitia pentru Presedintia Romaniei, dealungul anilor a fost eminamente uninominala. Este mult mai util si firesc, de aceasta data, sa las locul unui candidat tanar", concluzioneaza fostul presedinte.

Primele reactii in PSD, cu privire la retragerea din activitatea parlamentara, a liderului Ion Iliescu

Eurodeputatul Titus Corlatean a declarat pentru NewsIn, ca este increzator ca Iliescu va juca in continuare un rol foarte important"in proiectele stangii romanesti si pentru protejarea si promovarea intereselor celor multi" si a mai adaugat ca PSD respecta decizia presedintelui sau fondator.

Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu a spus ca decizia lui Ion Iliescu este un politica si ca social-democratii ar fi inregistrat un succes daca presedintele de onoare al partidului ar fi candidat. Totusi, implicarea lui Iliescu in activitatea PSD este un atu pentru formatiune, chiar daca acesta nu mai candideaza, a adaugat Diaconescu, potrivit Realitatea TV.

Cu aproape doua saptamani in urma, la putin timp dupa ce Cotidianul a lansat primele speculatii cu privire la faptul ca Iliescu nu va mai candida, fostul presedinte al Romaniei marturisea, pe blog, ca si-ar dori sa dedice mai mult timp cititului si scrierii memoriilor.

In ultimele saptamani, fostul sef de stat a evitat sa mai abordeze acest subiect, iar in contextul apropierii termenului limita in partid pentru alegerea unui colegiu in care liderii PSD sa candideze, Iliescu a fost invitat de cativa presedinti de filiala, printre care si cel de Prahova, sa candideze in provincie, arata NewsIn.

Sursa video: www.realitatea.net


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.