Presedintele Traian Basescu a declarat marti, la festivitatea absolventilor ai Academiei Alexandru Ioan Cuza, ca Politia este tot mai eficienta in combaterea infractiunilor si a devenit una dintre emblemele transformarii Romaniei intr-un stat pe deplin european.

"Anul acesta sunt, impreuna cu dumneavoastra, mai optimist decat in anii trecuti. In ultimul an Politia a devenit tot mai eficienta in demontarea celor certati cu legea si mai ales in demontarea grupurilor de crima organizata. Jandarmeria se prefigureaza tot mai mult a fi o structura a MIRA respectata si in care cetatenii au tot mai multa incredere ca este cu ei, langa ei, in momente dificile. Pompierii se afirma tot mai mult ca fiind prietenii familiilor aflate in dificultate, fie ca vorbim de oameni care au casa in incendiu sau oameni prinsi in accidente", a spus presedintele in debutul discursului rostit in fata celor 529 de proaspeti absolventi ai Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

Seful statului a aratat ca, Politia este una dintre institutiile care se transforma cu succes intr-o institutie europeana. "Iata ca, incet incet, dumneavoastra, cei mai mari decat dumneavoastra, institutia careia ii apartineti, reuseste sa devina tot mai mult una din emblemele consistente ale transformarii Romaniei intr-un stat pe deplin european", a comentat Basescu.

"Aveti o cariera dificila, o cariera careia cu siguranta cea mai mare parte dintre dumneavoastra i se va dedica cu abnegatie si cu dorinta de performanta", le-a mai spus Traian Basescu absolventilor, carora le-a pus in vedere faptul ca este foarte important sa respecte drepturile omului si juramantul depus.

Presedintele a incheiat urand succes viitorilor politisti, jandarmi si pompieri si multumindu-le familiilor absolventilor, care le-au fost acestora alaturi pe durata studiilor si profesorilor "care au dat tot ce au avut mai bun".

Seful statului a asistat dupa aceea la intonarea imnului national si defilarea tutoror absolventilor si, inainte de a pleca, a semnat in Cartea de Onoare a Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.