A trecut exact o saptamana de la congresul "revolutionar" al pesedistilor, sau mai bine zis de la marea conspiratie prin care Iliescu a fost trimis la plimbare, si iata ca Tovarasul este chemat inapoi si conspiratorii ii fac bezele impaciuitoare. Ieri, dupa sedinta conducerii partidului, care a pregatit organizarea Consiliului National dupa Sarbatorile de Pasti, Adrian Nastase si Mircea Geoana au declarat ca "partidul are nevoie de Ion Iliescu". Adrian Nastase a spus ca PSD are "nevoie de electoratul de stanga pe care il reprezinta Ion Iliescu", electorat pe care partidul nu-si permite sa-l piarda prin inlaturarea definitiva a idolului nostalgicilor comunisti. "Din punctul meu de vedere nu inseamna ca Iliescu trebuie sa paraseasca echipa. Este un interes de a-l mentine in echipa pe Ion Iliescu", a mai spus Nastase.

La randul sau, Mircea Geoana a facut o declaratie radical opusa celei de luni: "Suntem interesati si deschisi ca Ion Iliescu sa fie alaturi de noi". Mai mult decat atat, "prostanacul" a precizat ca il va suna pe Ion Iliescu pentru a-i ura sarbatori fericite si pentru a-l invita la o discutie dupa Pasti, pentru a pune la punct o reconciliere "istorica" intre noul si vechiul lider. Mai mult decat atat, Geoana l-a lingusit abitir pe Iliescu, spunand ca "ar fi pacat ca un om ca el sa nu faca parte din echipa de conducere, pentru ca Ion Iliescu este un om extraordinar de credibil in procesul de modernizare". Proaspatul presedinte si-a pus astfel cenusa in cap, dupa ce luni, dupa prima sedinta pe care a prezidat-o la partid, anuntase, razboinic, inlocuirea lui Iliescu din functia de lider al grupului PSD de la Senat.

Surse din conducerea PSD sustin ca, in urma reactiilor negative primite din partea celor care l-au facut presedinte prin negocierile si jocurile de culise orchestrate, Geoana "a inteles ca e nevoie de un echilibru in partid" si ca trebuie sa aiba grija ce declaratii face, pentru ca nu este infipt in scaunul de presedinte pe viata si in nici un caz datorita meritelor lui personale. Cu alte cuvinte, Geoana nu a devenit presedinte pentru ca este mai frumos si mai destept decat altii, ci pentru ca au vrut ca el sa conduca partidul impreuna cu Nastase, Mitrea, Hrebenciuc si Grupul de la Cluj. In consecinta, trebuie sa faca ce i se spune, nu ce vrea el, inclusiv sa accepte prezenta lui Iliescu in continuare in conducerea partidului, probabil pe o asa-zisa functie onorifica de "presedinte fondator".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.