Mircea Geoana si Daniela Popa si-au propus sa scoata Romania din "blocajul din ultimii patru ani", iar oferta de guvernare pentru 2008-2012 va fi lansata astazi
Alianta PSD + PC isi lanseaza astazi, in dezbatere publica, oferta politica pentru guvernarea Romaniei pentru 2008-2012, care contine "zece angajamente puse in slujba fiecarui cetatean".

Cele zece capitole ale ofertei de guvernare PSD + PC sint cresterea veniturilor si protejarea puterii de cumparare a tuturor romanilor; garantarea accesului tuturor romanilor la educatie, sanatate si justitie; o economie dinamica si competitiva, mediul de afaceri stabil, reducerea poverii fiscale; agricultura performanta; investitii masive in infrastructura si in modernizarea rurala si urbana; reforma statului si reducerea birocratiei; familia pe primul loc; eficienta energetica si protectia mediului; o Romanie influenta si respectata in Europa si in lume; recistigarea mindriei nationale. Programul de guvernare al PSD + PC incearca sa rezolve "blocajul politic generat de conflictele permanente dintre presedintele Basescu si premierul Tariceanu, care a condus la deprecierea economiei nationale si la inrautatirea conditiilor de trai". "Economia Romaniei este astazi mai vulnerabila decit in urma cu patru ani. Principalii indicatori macroeconomici s-au deteriorat din cauza unor politici fiscale si bugetare iresponsabile. Cota unica a provocat cresterea polarizarii sociale si a numarului de romani care traiesc la limita saraciei", se arata in oferta de guvernare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.