Batalia se va da pentru 28 de mandate de deputat si 12 de senator. Miza include si pozitionarea pentru viitoarele alegeri prezidentiale. Increderea pe care bucurestenii o acorda personalitatilor politice este un indicator despre sansele pe care acestia le-ar avea in toamna, daca ar candida pentru un fotoliu de parlamentar in colegiile uninominale din Capitala.

Potrivit sondajului de opinie realizat de institutul Avangarde, dintre personalitatile PSD, bucurestenii au incredere in primul rand in Victor Ponta - 28%, apoi in Cristian Diaconescu - 27% si in Mircea Geoana-22%. Adrian Nastase are o cota de incredere de 17%. Mircea Geoana si-a anuntat intentia de a candida in Dolj, iar surse din PSD spun ca Ponta se va orienta catre Gorj. Nastase se pare ca va candida ca deputat in sectorul 2, iar intentiile lui Diaconescu nu sunt cunoscute.

Melescanu, cel mai de incredere liberal

Un sfert din bucuresteni au multa si foarte multa incredere in Teodor Melescanu. Dintre liderii PNL, pe locul doi in topul increderii se afla premierul Tariceanu - cu 19%, urmat de ministrul transporturilor, Ludovic Orban - cu 18%. Crin Antonescu si Bogdan Olteanu sunt la egalitate - cu 16%.