Senatorul UDMR de Cluj Eckstein Kovacs Peter a declarat, recent, ca formatiunea pe care o reprezinta nu are ce cauta intr-o alianta post-electorala cu “un PSD nereformat”.

Reprezentantul UDMR spune ca in forurile de conducere ale Uniunii nu a fost discutata nicio varianta de colaborare cu PSD dupa alegerile locale din iunie si ca nu stie de unde a aparut ideea unei colaborari, in ordine, cu PNL, PSD si PD-L. “Cu PNL este ok, suntem la guvernare, sunt corecti in relatiile cu UDMR, dar ce este asta cu PSD pe locul doi?”, a afirmat Eckstein Kovacs. Senatorul a mai spus ca UDMR este o formatiune consecventa si ca o asemenea varianta de colaborare cu PSD in consiliile judetene si locale nu a fost discutata in forurile sale de conducere. La randul sau, presedintele UDMR, Marko Bela, a reafirmat deschiderea pentru colaborarea cu gruparile din afara Uniunii, inclusiv cu Partidul Civic Maghiar(PCM), transmite corespondentul Rompres.

Marko Bela a subliniat, in cadrul intalnirii avute cu primarii alesi ai Uniunii, ca PCM se poate ralia cu UDMR, usile fiind deschise pentru oricine doreste sa se intoarca in aceasta formatiune. Liderul Uniunii a tinut insa sa precizeze ca cei de la PCM trebuie sa accepte sa vina alaturi de UDMR sau sa intre in UDMR, care a primit 85 la suta din sustinerea populatiei maghiare. ”Putem colabora, dar atunci ei trebuie sa accepte sa vina impreuna cu noi sau sa vina in UDMR, fiindca UDMR nu a primit un mandat din partea comunitatii sa-si schimbe directia sau sa-si schimbe programul”, a spus Marko Bela.

El a adaugat ca, in perspectiva alegerilor parlamentare, trebuie conceput un mesaj care sa-i convinga si pe cei 15 la suta dintre maghiarii nemultumiti care nu au votat cu UDMR la alegerile locale. “Trebuie sa fim foarte atenti de ce exista nemultumiti si sa-i convingem ca locul lor este alaturi de UDMR”, a declarat Marko. Presedintele Uniunii a mentionat ca este extrem de important ca, in toamna, UDMR sa aiba, in continuare, reprezentare parlamentara.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.