Politica 9 Iulie 2008 19:04
Silviu Prigoana a declarat marti, pentru NewsIn, ca intentioneaza sa candideze la Camera Deputatilor, in timp ce alti lideri din afara actualului Parlament, precum Valeriu Stoica sau Gigi Becali nu sunt tentati de Parlament, iar Mona Musca evita sa dea un raspuns transant.

Dupa ce a cochetat cu ideea de a candida la Primaria Capitalei, Prigoana vrea la Parlament

Silviu Prigoana a precizat, pentru NewsIn, ca va participa la alegerile parlamentare pentru a obtine un mandat de deputat in colegiul electoral din zona in care locuieste. "Bineinteles ca voi candida!", a sustinut Prigoana, care a mentionat ca inca nu s-a decis daca o va face in calitate de independent sau sub sigla unei formatiuni politice, desi "in principiu s-a discutat cu mai multe partide". El a afirmat ca aceste chestiuni depind de modul in care vor fi conturate colegiile si si-a exprimat parerea ca cei care intra in cursa ar trebuie sa fie obligati sa fi locuit cel putin cinci ani in zona pe care doresc s-o reprezinte. Numele lui Silviu Prigoana a fost vehiculat si pentru Primaria Generala, fie ca independent, fie sustinut de PD-L.

Vacaroiu nu se retrage, iar consilierul sau va candida si el la Senat ca "sustinator al filosofiei politice a lui Iliescu"


Dintre liderii marcanti ai Senatului, presedintele acestei camere, social-democratul Nicolae Vacaroiu, va candida pentru un nou mandat in Arges. Si purtatorul sau de cuvant, Andrei Alexandru, membru al PSD sector 2, a precizat, pentru NewsIn, ca-si doreste un mandat de senator de Bucuresti, insa detaliile vor fi stabilite la nivelul central al partidului. In calitate de "sustinator al filosofiei politice a lui Ion Iliescu", Alexandru a mentionat ca doreste sa continue linia data de acesta, cu sustinerea politica a lui Vacaroiu si sustinerea morala, "ca prieten", a lui Sorin Oprescu. De asemenea, Alexandru spune ca-si doreste sa candideze impotriva unui reprezentant "puternic al dreptei", precum Elena Udrea sau Vasile Blaga.

Mona Musca se mai gandeste

Pe de alta parte, o serie de lideri, fosti membri ai Parlamentului, inca nu s-au decis sau resping intrarea in cursa pentru Legislativ. Fostul deputat PNL, Mona Musca, nu a dorit sa-si incalce decizia de a nu mai da declaratii presei, dar a precizat, pentru NewsIn, ca, in momentul in care va decide o revenire, o va anunta. "Eu atunci (cand m-am retras, nr) mi-am impus sa nu dau niciun fel de declaratii presei. Cand renunt la aceasta hotarare o voi face fara niciun fel de discriminare", a comentat Musca, intrebata daca intentioneaza sa candideze intr-unul din colegiile uninominale. Dupa ce a iesit din politica in urma verdictului de colaborator al Securitatii, confirmat de Curtea de Apel, Musca a demisionat din Parlament, insa, la cateva luni, Valeriu Stoica a precizat ca este posibila revenirea ei, in cazul introducerii votului uninominal.

Vicepresedintele PD-L Valeriu Stoica a declarat, pentru NewsIn, ca-si pastreaza decizia din 2003 de a nu mai face parte din Parlament. El a afirmat ca nu are dorinta de a participa la alegerile care se vor desfasura, pentru prima data, dupa un sistem uninominal. In 2003, Stoica a demisionat din Parlament invocand noi prevederi legate de incompatibilitatea calitatii de avocat cu cea de deputat si precizand ca este timpul sa-i lase pe cei tineri sa candideze.

Nici Voiculescu nu a luat inca o decizie, Becali nu vrea la Parlament

Un alt lider politic care a avut probleme din cauza trecutului sau, primind si un verdict de colaborator al Securitatii, fondatorul PC, Dan Voiculescu, a spus ca nu s-a gandit inca daca va candida pentru un mandat de senator sau deputat, pe motiv ca in acest moment subiectul nu este "o prioritate". Voiculescu a demisionat din Senat in septembrie 2007, fiind "dezamagit" de politica.

Nici liderul PIN Cozmin Gusa nu si-a exprimat decizia de a candida pentru un nou mandat de parlamentar, pe motiv ca o hotarare va fi luata pana in septembrie, dar la nivelul conducerii partidului. In schimb, liderul PNG-CD, Gigi Becali, a precizat, pentru NewsIn, ca nu candideaza pentru Legislativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.