Dupa ce a cochetat cu ideea de a candida la Primaria Capitalei, Prigoana vrea la Parlament

Silviu Prigoana a precizat, pentru NewsIn, ca va participa la alegerile parlamentare pentru a obtine un mandat de deputat in colegiul electoral din zona in care locuieste. "Bineinteles ca voi candida!", a sustinut Prigoana, care a mentionat ca inca nu s-a decis daca o va face in calitate de independent sau sub sigla unei formatiuni politice, desi "in principiu s-a discutat cu mai multe partide". El a afirmat ca aceste chestiuni depind de modul in care vor fi conturate colegiile si si-a exprimat parerea ca cei care intra in cursa ar trebuie sa fie obligati sa fi locuit cel putin cinci ani in zona pe care doresc s-o reprezinte. Numele lui Silviu Prigoana a fost vehiculat si pentru Primaria Generala, fie ca independent, fie sustinut de PD-L.

Vacaroiu nu se retrage, iar consilierul sau va candida si el la Senat ca "sustinator al filosofiei politice a lui Iliescu"


Dintre liderii marcanti ai Senatului, presedintele acestei camere, social-democratul Nicolae Vacaroiu, va candida pentru un nou mandat in Arges. Si purtatorul sau de cuvant, Andrei Alexandru, membru al PSD sector 2, a precizat, pentru NewsIn, ca-si doreste un mandat de senator de Bucuresti, insa detaliile vor fi stabilite la nivelul central al partidului. In calitate de "sustinator al filosofiei politice a lui Ion Iliescu", Alexandru a mentionat ca doreste sa continue linia data de acesta, cu sustinerea politica a lui Vacaroiu si sustinerea morala, "ca prieten", a lui Sorin Oprescu. De asemenea, Alexandru spune ca-si doreste sa candideze impotriva unui reprezentant "puternic al dreptei", precum Elena Udrea sau Vasile Blaga.

Mona Musca se mai gandeste

Pe de alta parte, o serie de lideri, fosti membri ai Parlamentului, inca nu s-au decis sau resping intrarea in cursa pentru Legislativ. Fostul deputat PNL, Mona Musca, nu a dorit sa-si incalce decizia de a nu mai da declaratii presei, dar a precizat, pentru NewsIn, ca, in momentul in care va decide o revenire, o va anunta. "Eu atunci (cand m-am retras, nr) mi-am impus sa nu dau niciun fel de declaratii presei. Cand renunt la aceasta hotarare o voi face fara niciun fel de discriminare", a comentat Musca, intrebata daca intentioneaza sa candideze intr-unul din colegiile uninominale. Dupa ce a iesit din politica in urma verdictului de colaborator al Securitatii, confirmat de Curtea de Apel, Musca a demisionat din Parlament, insa, la cateva luni, Valeriu Stoica a precizat ca este posibila revenirea ei, in cazul introducerii votului uninominal.

Vicepresedintele PD-L Valeriu Stoica a declarat, pentru NewsIn, ca-si pastreaza decizia din 2003 de a nu mai face parte din Parlament. El a afirmat ca nu are dorinta de a participa la alegerile care se vor desfasura, pentru prima data, dupa un sistem uninominal. In 2003, Stoica a demisionat din Parlament invocand noi prevederi legate de incompatibilitatea calitatii de avocat cu cea de deputat si precizand ca este timpul sa-i lase pe cei tineri sa candideze.

Nici Voiculescu nu a luat inca o decizie, Becali nu vrea la Parlament

Un alt lider politic care a avut probleme din cauza trecutului sau, primind si un verdict de colaborator al Securitatii, fondatorul PC, Dan Voiculescu, a spus ca nu s-a gandit inca daca va candida pentru un mandat de senator sau deputat, pe motiv ca in acest moment subiectul nu este "o prioritate". Voiculescu a demisionat din Senat in septembrie 2007, fiind "dezamagit" de politica.

Nici liderul PIN Cozmin Gusa nu si-a exprimat decizia de a candida pentru un nou mandat de parlamentar, pe motiv ca o hotarare va fi luata pana in septembrie, dar la nivelul conducerii partidului. In schimb, liderul PNG-CD, Gigi Becali, a precizat, pentru NewsIn, ca nu candideaza pentru Legislativ.