Politica 9 Iulie 2008 11:14
Liderul PSD Mircea Geoana s-a aratat convins luni ca Ion Iliescu va candida din nou la alegerile parlamentare, iar presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a spus la randu-i ca in Parlamentul viitor ales pe vot uninominal e nevoie de intelepciunea presedintelui de onoare al partidului.

"Cred ca nu s-a hotarat. Eu sunt convins ca in cele din urma dl. Iliescu va decide sa candideze la aceste alegeri, asa cum este o decizie pe care trebuie sa o ia un numar mare din colegii din conducere si in ce colegii. Va multumesc foarte mult pentru interesul pentru acest subiect", a declarat Geoana, intrebat fiind daca Ion Iliescu i-ar fi spus ca ar intentiona sa nu mai candideze pentru un nou mandat in Parlament.

Si presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a spus ca este nevoie de experienta lui Ion Iliescu intr-un Parlament care, ales prin vot uninominal, ar duce la alegerea a diverse categorii. "E o decizie pe care o va lua dansul, insa sper sa nu mearga pe aceasta varianta. Eu cred ca este important ca experienta si intelepciunea dansului sa fie valorificate si in Parlamentul viitor”, a declarat Nastase.

"Cotidianul" a publicat in editia de luni o declaratie a lui Iliescu in care acesta spune ca nu stie daca o sa mai candideze la Parlament si ca "il bate gandul foarte serios" sa se retraga din cauza varstei inaintate si pentru ca munca parlamentara ii ocupa foarte mult timp.

Ulterior, fostul presedinte a facut o noua declaratie in care spune ca nu s-a hotarat inca daca va candida si ca discutia pe acest subiect a fost "o reflectie". "Prezenta mea putea sa aiba inca un anumit sens atunci cand exista sistemul de vot pe liste", spune Iliescu, precizand ca nu se teme de votul uninominal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.