"Cred ca nu s-a hotarat. Eu sunt convins ca in cele din urma dl. Iliescu va decide sa candideze la aceste alegeri, asa cum este o decizie pe care trebuie sa o ia un numar mare din colegii din conducere si in ce colegii. Va multumesc foarte mult pentru interesul pentru acest subiect", a declarat Geoana, intrebat fiind daca Ion Iliescu i-ar fi spus ca ar intentiona sa nu mai candideze pentru un nou mandat in Parlament.

Si presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a spus ca este nevoie de experienta lui Ion Iliescu intr-un Parlament care, ales prin vot uninominal, ar duce la alegerea a diverse categorii. "E o decizie pe care o va lua dansul, insa sper sa nu mearga pe aceasta varianta. Eu cred ca este important ca experienta si intelepciunea dansului sa fie valorificate si in Parlamentul viitor”, a declarat Nastase.

"Cotidianul" a publicat in editia de luni o declaratie a lui Iliescu in care acesta spune ca nu stie daca o sa mai candideze la Parlament si ca "il bate gandul foarte serios" sa se retraga din cauza varstei inaintate si pentru ca munca parlamentara ii ocupa foarte mult timp.

Ulterior, fostul presedinte a facut o noua declaratie in care spune ca nu s-a hotarat inca daca va candida si ca discutia pe acest subiect a fost "o reflectie". "Prezenta mea putea sa aiba inca un anumit sens atunci cand exista sistemul de vot pe liste", spune Iliescu, precizand ca nu se teme de votul uninominal.