Politica 3 Iulie 2008 04:55
Democrat-liberalul Alexandru Ciocalteu a sustinut, intr-o conferinta de presa, ca este posibil ca, in timp, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, in prezent independent din punct de vedere politic, sa se apropie de Partidul Democrat-Liberal, informeaza Rompres.

”Nu m-as mira ca, in timp, Sorin Oprescu sa se apropie de partidul nostru, in calitatea sa de independent. Aceasta nu suna decat ca o parere personala, iar medicii din PD-L vor fi alaturi de el, pentru ca stiu ca este constructor si vrea sa faca ceva”, a declarat Ciocalteu. Potrivit democrat-liberalului, in apropierea lui Oprescu de PD-L va conta si faptul ca actualul edil al Capitalei a fost “ajutat” sa plece, in 2005, de la conducerea Spitalului Elias de catre ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, care l-a demis alaturi de Comitetul Director.

”Gandindu-ma la cat a fost sa plece de la conducerea spitalului, este un lucru normal si firesc sa te duci la cei care ar putea sa te ajute”, a completat Ciocalteu. El a reamintit ca aproape jumatate din membrii Consiliului General al Municipiului Bucuresti sunt reprezentanti ai PD-L, care il vor sprijini pe edilul Bucurestilor, in masura in care programul sau va coincide cu cel al democrat-liberalilor. ”Lucrurile vor fi vazute altfel in Primarie, pentru ca acolo este acum un medic (Sorin Oprescu - n.r.)”, a mai spus Ciocalteu, in opinia caruia candidatura ca independent a lui Oprescu la PMB a fost “o miscare inteligenta”.

De asemenea, PD-L considera ca Guvernul trebuie sa prezinte, in perioada imediat urmatoare, un set de masuri punctuale adresate categoriilor sociale defavorizate in mod direct de cresterea preturilor la alimente si energie . Emil Boc a reamintit masurile punctuale propuse de PD-L si a subliniat ca este important ca ajutoarele financiare sa fie acordate direct celor defavorizati, sa nu fie risipite, pentru a nu accentua procesul inflationist. Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a enuntat, la randul sau, o serie de masuri necesare pe termen mediu si lung, cum ar fi reducerea dependentei de importurile masive de energie, economisirea energiei si sprijinirea investitiilor in agricultura pentru cresterea productiei din tara noastra, care in acest moment este o importatoare neta de produse agroalimentare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.